Geluksinspiratie

Heb je ook wat geluksinspiratie voor 2019? want mijn gezonde mindset is ver te zoeken!

Nou hier komt die dan… Vandaag de dag denken we voortdurend na over wat we hebben meegemaakt of over wat we nog moeten doen of beleven. Maar het moment waarin we leven, gewoon nu dit moment terwijl je dit leest, dat moment is er vaak niet omdat we uitsluitend stilstaan bij het verleden of de toekomst.

 

Wat als… 

In het leven lopen we continu langs perfect ingerichte etalages met de mooiste dingen: het grootste huis, de beste baan, de mooiste auto, het leukste gezin en het perfecte figuur. Maar stel nou dat je dat allemaal hebt en morgen het einde van je leven nadert, wat zijn dan voor jou waardevolle herinneringen? Die meubels of die auto die je in 2018 kocht? Elke medaille heeft een keerzijde. Als mens hebben we bevestiging en waardering nodig van anderen om ons goed te voelen. Het nadeel is dat we voortdurend aan het sprinten zijn om onze ‘doelen’ te realiseren, dat we helemaal geen oog meer hebben voor wat de mensen om ons heen goed doen. Hierdoor geven we elkaar steeds minder aandacht en gaan we allemaal nog harder rennen om die aandacht wel te krijgen! En juist die bevestiging, die je vervolgens krijgt, blijkt een illusie te zijn.

 

Naar mijn idee houdt het leven ons continu een spiegel voor. Je krijgt precies die etalages in het leven te zien, waar jouw gedachten naar uitgaan. Maar het zijn maar etalages hè! De winkel zelf kan een grote puinhoop zijn. Ik weet nog goed wat er gebeurde toen zo’n vier jaar geleden mijn relatie eindigde en ik vervolgens niet meer behoorde tot dat “perfecte gezinnetje”. Dan durven mensen je ineens te benaderen met de realiteit en hoor je ook dat een ander niet altijd happy is over zijn of haar situatie, terwijl “het plaatje” dat niet doet vermoeden. En als we het dan toch over perfectie hebben, gooi ik er hier nog wat perfecte plaatjes tegenaan! 

Een positieve focus 

Ik ben van mening dat je de energie die je in het leven stopt, terugkrijgt! Probeer het maar eens een dag, om niet met je eigen gedachten bezig te zijn maar om te kijken naar alles wat je waardeert in de mensen om je heen en complimenteer die mensen daar dan ook voor. Kijk dan eens hoe jij je voelt aan het einde van die dag! Geloof me, de positieve energie die je geeft, krijg je terug! Lukt het mij altijd om zo in het leven te staan? Zeker niet! Ook ik ben wel eens uit het veld geslagen. Ik neem de zorg voor mijn zoon daarbij als voorbeeld. Ik heb co-ouderschap met mijn ex-partner die inmiddels een nieuwe relatie heeft. Mijn zoon vertrouw ik toe aan een andere vrouw, zonder dat ik daar verder een keuze in heb. Op zo’n moment heb je geen controle meer over wat je kind doet, waar hij is en hoe hij wordt opgevoed. En kun je altijd verwachten dat een ander daar begrip voor heeft of zich kan verplaatsen in jou situatie? Nee! Zo heeft ieder zijn eigen leven, ervaring en belang. Het enige wat je kunt doen is je kind loslaten en hopen op het beste. En reken maar dat dat niet altijd makkelijk is! 

Het hier en nu 

Gelukkig heb ik de keuzevrijheid om te genieten van mijn leven en dat wat ik heb! Dat is rijkdom! Als ik in Bangladesh was geboren was dat waarschijnlijk geen optie geweest en had geluk een hele andere betekenis gehad. Kijk eens goed om je heen, wat zie je? En waar ben je trots op, op dit moment?
Het is jou keuze hoe je naar het leven kijkt en wat je er van maakt, op enkele uitzonderlijke situaties na. Ik denk dat we elkaar veel meer kunnen motiveren als we af en toe even stil staan en echt met aandacht naar elkaar kunnen kijken en luisteren.  

Liefs Linda 


Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]1 thought on “Geluksinspiratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *