Een rijk leven

In grote lijnen schreven Linda (onze gastblogger) en ik bij toeval een beetje over hetzelfde onderwerp. Wellicht komt het dan toch door de start van een nieuw jaar en een stukje bezinning wat daar bij komt kijken. Dus hier komt mijn vraag…

Wat is rijk zijn of je rijk voelen? 

Op moment dat ik start met schrijven van deze blog zit ik een hotelletje te wachten voordat we verder op reis gaan richting huis. En ik sta even stil bij een aantal foto’s die ik in mijn filmrol net heb bekeken. Dit gaf mij een rijk gevoel. 
Het is namelijk niet één ding. 
Dat rijke gevoel komt voort uit liefde. Liefde voor mijn gezin. Liefde voor de sneeuw en de bergen. Liefde voor het skiën. Liefde voor het eten dat ook in deze vakantie weer onderdeel was. Liefde voor reizen, want dat doe ik graag.

Het komt ook voort uit de herinnering, de fijne momenten. De terugblik van de fijne tijd die we afgelopen week hebben gehad op de wintersport. Genieten van de mooie uitzichten op dorpjes, valleien, enorme bergen! Wauw… Fijne en gezellige momenten met lieve mensen om ons heen deze vakantie. Onze beste vrienden een dag op kunnen zoeken en ook zien hoe rijk zij zijn, want het was hun eerste wintersport met kids en de opa’s en oma’s waren ook mee. Hoe mooi is dat! Maar we hebben ook ervaren hoe fijn we werden opgenomen door een andere familie. Samen borrelen, eten, dagjes skiën. Ook dat is rijk zijn, lieve betrokken mensen om je heen hebben, waar je ook bent!

In het hier en nu

Toch is het je rijk voelen alleen mogelijk door op die momenten in het hier en nu te zijn en niet alleen de herinnering achteraf! De sneeuw onder je ski’s horen terwijl je de berg trotseert. De lach en de trots op Roos haar gezicht als ze weer een pittige rode piste heeft geskied of jumps maakt over hobbels. Ons koffiemomentje in de ochtend en de zon op je gezicht voelen. De lange afdalingen en de dennengeur van de bomen ruiken. Een eekhoorn spotten op zoek naar eten en vliegensvlug de boom in klimt. Spelletjes doen, een warme douche na de hele dag buiten te zijn geweest, elke ochtend verse broodjes bij de bakker halen. Ach ik kan nog zoveel opnoemen… Kleine momenten die ik echt koester.

Conclusie

De conclusie is dat ik dit allemaal aan het leren ben. Het in het hier en nu zijn, ik kan het aardig maar zou het nog beter moeten doen om honderdduizend andere gedachtes die voorbij komen niet altijd voorrang te geven. Ik was tijdens de vakantie toch ook al aan het afdwalen naar als ik straks thuis ben dan moet dit en dat. Of op een fijn moment denken aan de boodschappen die we nog nodig hebben voor het avondeten. Monkeythoughts zoals Wouter dit noemt in zijn boek MindGym. Ik ben nu in het boek zover dat mijn training moet gaan beginnen. Zo moet ik straks vier uur lang mijn telefoon wegleggen, en dat is dus niet als ik slaap natuurlijk! Ik ben ontzettend benieuwd wat dit mij gaat brengen en sta er zeker voor open, want ik wil me nog rijker kunnen voelen! In ieder geval bewuster in het hier en nu en dat is echt niet in geld uit te drukken.

Ik ben benieuwd wat rijk zijn of voelen voor jou is? Kun je daar makkelijk antwoord op geven en is het iets waar je wel vaak genoeg bij stil staat? Het is weer food for thought 😉

Ciao,
Denise

 

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *