Geen dag zonder koffie!

Koffie!

Mijn dag start met koffie, ja ik weet het hier kunnen we over discussiëren. Maar voor mij gaat er geen dag voorbij zonder koffie, cappuccino of espresso. Ik drink ongeveer 2 kopjes op een dag en dat vind ik best netjes. Het is mijn quilty pleasure, net als chcolade of ijs. Ik ben wel benieuwd wat jullie eigenlijk van koffie drinken vinden, wat is jouw mening? Wij mogen regelmatig koffie testen en ja er zijn echt smaakverschillen. Een goede koffieboon en manier van branding maakt echt verschil.

Nederlanders en koffie

Wij Nederlanders houden wel van een bakje koffie. Als we de data van onderzoeksbureau Euromonitor mogen geloven, horen we thuis in de ‘koffietop’ van Europa, met gemiddeld 3,1 kopjes per dag. Je drinkt een kopje koffie en enkele minuten later is het stofje cafeïne al terug te vinden in je koffiebloed. De concentratie van cafeïne neemt daarna geleidelijk toe, tot ongeveer drie kwartier tot een uur nadat je de koffie hebt gedronken. Dan bereikt de hoeveelheid cafeïne in je bloed een hoogtepunt en zijn de effecten dus het grootst.

Trends

Als je gaat zoeken op koffie trends komt er eentje wel steeds naar voren: De filterkoffie maakt in 2018 een comeback, inclusief bijbehorende apparatuur. De filterkoffie van nu is korter gebrand en wordt langzamer – in cirkels! – opgeschonken, waardoor hij beter van smaak is dan vroeger.
Als ik al die trends lees voel ik me echt een koffie leek. Nou dat ben ik ook! Want afgelopen vrijdag kwam koffiebranderij
De Zwarteroes bij mij langs. Jeetje wat is er veel te ontdekken in koffie land zeg. Eline vertelde me al over vele manieren van koffie zetten, uh ja ik ken de vol automatische machine en de filter koffie, maar dan stopt mijn kennis echt. Ze heeft mij beloofd een ware koffie workshop in het leven te roepen dat klinkt als een feestje!

Maar al heb ik weinig kennis over de manieren van branden en het zetten van koffie, kennis over het drinken van koffie heb ik zeker. Ik mocht daarom 2 smaken van de Zwarteroes uitproberen. Mensen er is koffie en er is koffie. Vol van smaak en beide met een andere afdronk.

Wat je moet weten over de koffie van Zwarteroes

  • Zwarte Roes brandt uitsluitend ‘Single Origin’ koffiebonen en maakt geen blends.
  • Zij leveren de vers gebrande koffiebonen ongemalen, omdat de koffie verser blijft als je deze per koffiemoment maalt.
  • Koffie bederft niet zo snel. Voor de ultieme smaakbeleving is het wel raadzaam je bestelling binnen 2 weken te consumeren.

Koffie moet lekker zijn! We willen dus alleen de allerbeste bonen, en de lekkerste manier van koffiezetten.
Benieuwd hoe De zwarteroes dit als Hoornse Koffiebranderij doet? Bezoek hun site en bekijk eens dit filmpje! https://www.zwarteroes.nl/webshop/de-koffieshop/

https://youtu.be/TXlaq76Etkc

Binnenkort meer over koffie zoals een win actie! Like ons en zwarteroes op instagram en blijf op de hoogte.

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *