Finito, op naar huis

La Dolce Vita is finito, we zijn weer thuisfinito zonsondergang.

Nu ik het zo opschrijf kan ik wel huilen. Ik wil nog helemaal niet naar huis of toch wel?! Heb jij dat ook dat je baalt dat de vakantie er op zit maar wanneer je eenmaal weer thuis bent dat ook wel weer oké is?

Hetgeen waar ik zo tegen op zie thuis is gek genoeg het weer! De afgelopen weken waren zonovergoten en warm, in Nederland was het echter geen zomer te noemen. En dat vind ik niet leuk! Ik weet het, ik mag niet klagen, maar ik ben zo graag buiten en actief. Dan wel graag met een fijne temperatuur en wat zonneschijn! Daar heet het toch zomer voor! Ik hoop op een mooie nazomer. Dat gun ik ons allemaal. Nog lekker de barbecue aan, borreltje op het terras, uurtjes op het strand, dagje weg, met de boot het water op… de regenlaarzen trekken we van de herfst wel weer aan en gaan we op paddenstoelenjacht in het bos. Laat de herfst dan nog maar even wat langer op zich wachten.

Thuis…

Wat ik wel weer prettig vind van thuis is mijn eigen fijne bed, mijn douche en de wasmachine die echt goed schoon wast.  En zoals ik eerder in mijn blog schreef mijn keuken! Ohhh ik kan niet wachten om al mijn opgedane inspiratie weer te kunnen gebruiken in receptjes. Ik heb nog niet besloten of ik straks meteen weer op de weegschaal ga staan. Ik weet echt wel dat ik met een kilo of 2 meer aan mijn lijf thuis kom… lees veel pasta, pizza en ijsjes gegeten… maar ik weet ook dat ik met mijn normale voedingspatroon thuis dit na een week weer gecorrigeerd heb.

Mentaal doet het je echt iets als je die cijfers ziet stijgen, wat zorgt voor een negatieve lading. Vooral omdat ik ook echt gesport heb tijdens de vakantie en ook vaak heel bewust gegeten heb. Waar ik het wel heb laten slippen is dat ik van 5-6 eetmomenten per dag naar 4 ben gegaan. Uitslapen betekende al later ontbijten dan normaal, lunchen deden we dan rond 13-14.00 uur, maar dineren doe je in italie pas laat rond 20.30 uur, mijn verbranding over de dag is heel anders geweest. Na het avondeten is het al zo laat dat je de voeding ook niet meer verbrand. En na 2 weken ben ik dit echt gaan merken. Mijn lijf heeft echt baat bij koolhydraten vroeger op de dag en een lichte eiwitrijke maaltijd in de avond. Toch is het vakantie en moet je genieten, dat heb ik dan ook zeker gedaan!

Nu gaan we weer volop aan het werk voor Gezonde Dutchies, we hebben nog zoveel plannen. Het gewone leven is begonnen…

Arrivederci Italia! Hallo Nederland!

Liefs,

Denise

 

Rate this post

Gerelateerde Posts

Trein gaat weer rijden

Trein gaat weer rijden

We zitten weer volop in de trein van het normale dagelijkse leven.Naar school, lunchboxen vullen, gymtassen, sportactiviteiten, clubjes van de kids, speeldates en vroeg op staan. Kortom het vakantie gevoel is tot een eind gekomen. De realiteit is weer hard werken op alle vlakken, maar hoe […]

Comfy @Home

Comfy @Home

#blijfthuis, nou dat doen we dus! Maar hoe komen we deze dagen in huis door? Want enerzijds gaat het leven gewoon door en op andere gebieden staat het leven letterlijk stil. We passen ons aan en maken er het beste van! SpanningVoor ons begon het […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *