Blessure frustratie

Blessure frustratie

sport actief

 

Blessure leed! Nee! Mijn knie speelt me namelijk parten op het moment. Al maanden last van overbelasting aan mijn rechter knie. Maar ik móet sporten! Niet alleen omdat ik het wil vanwege mijn gezondheid en ik sporten leuk vind. Als ik niet sport kom ik echt kilo’s aan, zo een lijf heb ik nu eenmaal en dat wil ik voorkomen. Hoewel mijn lijf sterker is dan ooit door de yoga, het hardlopen en mom in balance trainingen, ben ik ook sinds een aantal jaar actiever en met het ouder worden dus toch wat gevoeliger voor het oplopen van blessures.

Ook in Italië tijdens mijn vakantie wil ik sporten, maar na twee keer hardlopen heb ik het hardlopen moeten skippen vanwege mijn knie. Dat was een baal momentje. Ik ben altijd zo eigenwijs, echter toch besloten de knie te ontzien. Uitdaging voor mij dus om te kijken of ik op andere manieren actief kan blijven.

We hebben hier fietsen staan dus ik heb flink wat kilometers weggetrapt. Met 28 kilo achterop, Roos dus, ben ik lekker gaan fietsen. Tuurlijk ontlast ik mijn knie niet helemaal, dat weet ik! Echter heb ik niet die klappen van het hardlopen op te vangen dus merk een enorm verschil. Daarnaast natuurlijk zwemmen! We lopen de camping af en daar heb je de prachtige zee. Met de hitte hier, begrijp je wel dat ik dan graag even de verkoeling zoek in het water. En snorkelen en waterfietsen, ha wat biedt de zee toch een hoop leuke actieve opties. Ook beachtennis is een leuke actieve bezigheid en doen we best fanatiek.

Zojuist heb ik voor de caravan mijn matje uitgerold, heb ik weer eens een yoga flow gedaan en een core training erachteraan. Even een half uurtje knallen. Met als doel dit elke dag tot einde van de vakantie vol te houden. Hopelijk kan ik dit thuis straks doorpakken. Die After Holiday Workout Challenge komt er dus aan dames 😉

Uiteindelijk merk ik dat ik in mijn vakantie al vanzelf veel actiever ben dan thuis. Door mijn workoutringen op mijn Apple watch zie ik dat ik met gemak mijn minimaal ingestelde verbrandingsdoel (calorieën) haal elke dag, zelfs meer dan ingesteld. Yes. Dit is een goede motivator om te hebben ladies. Of het nu een Apple watch is of ander sporthorloge, je wilt je doelen echt halen!

Terug naar mijn knie, afgelopen week rustig aan gedaan en aangepast gesport. Het gaat dus prima, maar een bezoekje aan de fysio als ik terug ben sluit ik niet uit. Gelukkig wel weer een schouderklopje voor mezelf, want had ook kunnen denken; oh dan gewoon maar even niet sporten, het is vakantie!Maar ik word dus helemaal niet gelukkig van niet sporten.
Heb ook even wat research gedaan als het gaat om blijven sporten met een blessure en dat kan mits je het juiste doet en niet meteen weer vol er tegen aan gaat op je oude niveau als je weer hersteld bent. Dan is rustig opbouwen dus erg belangrijk voor een langdurig herstel.

Ik geniet nog even van mijn laatste dagen in Italië!

Ciao,

Denise

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *