Balans! Hoe dan?

Het leven in balans! balans vallen en weer opstaan

Balans is vallen en weer opstaan, een constant spanningsveld!

Voedingsadviezen, er zijn veel verschillende diëten, adviezen en overtuigingen. Wat werkt nou wel en wat niet, ook daar verschillen we van mening en lees je tegenstrijdige berichten. Wij van Gezonde Dutchies hebben ook onze overtuiging! Diëten zijn voor de korte termijn en als je structureel wilt afvallen dan adviseren wij je leefwijze aan te passen. Om dit te kunnen moet je wel die knop echt omzetten! Tijd investeren en de wil hebben om te veranderen.

Dat hebben wij ook gedaan! Voor Denise en mijzelf betekende dit een hoop kilo’s minder, je fitter voelen en weten wat goed voor je is, zodat je juiste keuzes kunt maken. We nemen dus echt wel een wijntje, een ijsje of een gebakje. Wel weten we dat als we dat doen, we aan de andere kant weer wat harder moeten werken. Door te sporten, wandelen of door op te letten tijdens je maaltijden zo creëer je balans. Zo zorg je goed voor jezelf.

Niks is fijner dan te weten dat het ijsje heerlijk was, maar dat je toch echt even een rondje moet hardlopen om de slagroom niet aan je dijen te laten kleven. Of dat je jezelf ook gewoon eens mag laten gaan, omdat je al de hele week goed bezig bent door bewust keuzes te maken en je weet dat je van dat ene toefje slagroom echt niet meteen 2 kilo aan komt.

Balans in je voeding, in je sport en in je leven. Daar draait het om. Balans kan je vinden met behulp van een coach of door zelfreflectie toe te passen. Dat laatste vraagt een hoop discipline en eerlijkheid naar jezelf toe. Uiteraard dien je dan wel eerst de kennis paraat te hebben als het gaat om balans in voeding en sporten.

Hoe dan ook is stilstaan bij je leven en je manier van leven belangrijk! Want leef je? Of word je geleefd? En dénk je dat je gezond bent of ben je het ook écht?! Tot zover je er zelf invloed op hebt natuurlijk.

Volgende week alles over mijn balans zoektocht, hoe passen een man, kinderen en huishouden in mijn eigen balans vraagstukken!?

Liefs,

Mirella


Gerelateerde Posts

<span class="dojodigital_toggle_title">Trein gaat weer rijden</span>

Trein gaat weer rijden

De rijdende trein We stappen weer in de trein van het dagelijkse leven. De scholen beginnen weer, gymlessen, sportactiviteiten en vroeg op staan. Kortom het vakantie gevoel komt aan zijn einde. Ken je dat gevoel nog van vroeger, die zondagavond voor je aan het werk ging. […]

<span class="dojodigital_toggle_title">Vriend en Vijand</span>

Vriend en Vijand

Eten, mijn vriend en mijn vijand! Dat ik liefde voor eten heb, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Die liefde is er bij mij met de paplepel in gegoten. Thuis toen ik klein was aten we vaak aardappels met groenten, het lekkerste vond ik de […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *