Trein gaat weer rijden

realiteitDe rijdende trein

We stappen weer in de trein van het dagelijkse leven.
De scholen beginnen weer, gymlessen, sportactiviteiten en vroeg op staan. Kortom het vakantie gevoel komt aan zijn einde.
Ken je dat gevoel nog van vroeger, die zondagavond voor je aan het werk ging. De zondagavond voordat je naar school moest, na 6 weken vakantie. Een gevoel waar ik altijd een beetje droevig van kan worden. Realiteit staat voor de deur. Wat zo heerlijk aan de zomervakantie is, is dat we helemaal geen ritme hebben. Ik kan daar hel erg van genieten, geen wekker, geen verplichtingen en vooral geen stress.

Hoe verder?

Zoals ik in mijn laatste column al schreef draait het om balans. Nu moeten we de balans weer vinden tussen werk, school, sport, sociale verplichtingen etcetera. Dus vraag ik me af: Hoe doen jullie dat? Herkennen jullie dat gevoel van heimwee naar het niks doen? Gevoel van vrijheid van het leven? Waarom gieten we het leven eigenlijk in zo’n vaste structuur, waarom is het een 24-7 maatschappij en worden we daar nu gelukkiger en gezonder van? Zijn we stress vrij!?

Ik geef je alvast 5 tips om in balans te blijven! Heb jij ook nog tips voor je collega “mama’s” of medevrouw laat het weten!

  1. Gezonde voeding, dat is een inkopper, maar met goede vitamines en mineralen verlaag je het stress hormoon in je lichaam.
  2. Sporten of bewegen, laten we elke dag 30 minuten een blokje om gaan.
  3. Tijd met je partner of een vriendin, maak tijd voor elkaar. Een uurtje of twee per week lekker kletsen of filmpje kijken
  4. Overzicht bewaken, gebruik een weekplanner, schrijf alles op! Maak ruimte in je hoofd.
  5. Zeg eens NEE, geef elkaar de ruimte en creëer ruimte voor jezelf. Belangrijk is dat je een nee van een ander ook eens accepteert, zo houden we allemaal ruimte in de agenda voor spontane dingen.

Wat zijn jullie belangrijkste balans tips!? Deel ze met ons dan zetten we deze tips nog even in de volgende nieuwsbrief.

Liefs,

Mirella


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]1 thought on “Trein gaat weer rijden

  • Hi Mirel,

    Tja…wat is stress hé. De een heeft een laag stress niveau als de ander. De meeste mensen moeten een vorm van stress hebben om goed te kunnen functioneren. Een klein beetje stress is niet erg, maar voordat je t weet ben je over je grens stress heen. Heb je zelf niet in de gaten. Anderen (vrienden, partner, collegas) kunnen hiervoor waken. Dus elkander in de gaten houden mbt dit. In een goede harmonie kan dit tot positieve resultaten leiden. Een stuk socialiteit hangt hier natuurlijk ook aan vast. Idd een belangrijk iets is voeding en beweging. Eet je 1x per dag, dan merk je dat je sneller gestressed raakt dan dat je 3 of 4 per dag eet. Een lullig wandelingetje van 15-30min per dag (smorgens) doet wonderen. Gevarieerde voeding doet wonderen (3-4 per dag). Dat wandelingetje en gevarieerde voeding is wat een hoop mensen vergeten. Mijn situatie???? Collegas onder elkaar, wij passen ook op elkaar. Idem met je partner. Prettige werksfeer is overigens ook wel een vereiste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *