Emo eten

Emo eten!

Echt,dark-brown-milk-candy ik ben het zeker een emo eter! De afgelopen maanden is er nogal wat gebeurd, de
emoties schommelen heen en weer.
De kracht om gezond te blijven eten, is er ook niet altijd. Die emotionele buien worden nog eens versterkt door manlief, als hij besluit van Tony’s de nieuwste smaak chocolade mee te nemen. Leuk als je Tony’s als klant hebt, maar voor mij als partner is dat natuurlijk een regelrechte ramp.

Emo eten komt voort uit een gevoel dat je hebt en niet uit honger! Bij mij is het altijd een onrustig gevoel in combinatie met vermoeidheid. Ik doe zoveel leuke dingen afgelopen maand, dat ik misschien iets te veel doe. Allicht moet er een moment komen waarop ik mij verveel, waar ik oprecht mijn rust pak! Ik ben nu eenmaal geen stil zitter, het zit in mijn aard om bezig te zijn.
De kilo’s er aan eten is echter niet de bedoeling!

Sommige dagen ben ik top bezig, gezond koken, sporten, bewust in de dag zijn. Ik voel me dan zo heerlijk. De afgelopen weken zijn er helaas ook mindere dagen bij. Bijvoorbeeld als ik Maud naar school breng en ze toch moet huilen, omdat ze zo graag bij mama blijft. Help…waar is die chocola?! We een zwerf kat in huisnemen en hij na 2 weken trouw bij ons slapen, ineens een tijdje verdwijnt…..ik wil slagroom!

Is dit herkenbaar? Of ben ik de enige happy healthy mom die mijn zwakte toegeeft.

En ja ik heb al snel spijt van de hoeveelheid eten die ik naar binnen hebt gewerkt en voel me schuldig. Het lost het probleem namelijk echt niet op, eigenlijk maakt het emo eten allemaal erger! Juist omdat ik me zo rot voel erna.

Emo eten kun je herkennen en je kunt er wat aan doen! Wat, dat vertel ik in mijn volgende blog. Want uiteraard ga ik deze week eerst mijn eigen tips maar eens stevig uitproberen.

Liefs,

Mirella

Rate this post


1 thought on “Emo eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *