De ”perfecte balans”

De ’’perfecte balans’’balans

Ik staar naar mijn beeldscherm, want het is weer tijd voor een nieuwe blog. Zit ik me nu druk te bedenken of ik wel iets leuks heb om over te schrijven. Afgelopen week was niet zo spannend, leuk dat wel, maar iets bijzonders meegemaakt om over te schrijven? Nou dat niet echt.

Maar misschien is dat wel een leuk onderwerp: een ’’normale week’’, dat je knippert met je ogen en het alweer maandag is! Huh, hoe dan?

Tijd om even te bezinnen en mezelf het volgende af te vragen; ben ik geleefd of hèb ik geleefd afgelopen week? Want misschien valt daar nog wat winst te behalen en is het iets waar we allemaal wel tegen aan lopen? Werk, gezin, sporten, sociale aangelegenheden, het nee durven zeggen. Laat ik het daar nu toevallig met mijn collega trainers van Mom in Balance tijdens een gezamenlijke lunch over gehad hebben zaterdag. Vrouwen die bij ons trainen hebben het er regelmatig over. Ze bevragen elkaar naar adviezen en tips. Terecht, want we kunnen er vast diverse boeken over lezen, maar voor een ieder is het anders. Evenals de zoektocht naar zijn of haar ‘’perfecte balans’’.
Wat wil ik en wat wil mijn gezin? Welke verwachtingen heb ik en wat verwachten anderen van mij? Waar wordt ik blij van en waar wordt mijn gezin blij van? Wat kost mij energie, wat geeft mij energie? Wat moet en wat kan? Wat heb ik nodig? Eigenlijk een aantal simpele vragen om voor je zelf mee te beginnen met antwoorden. Heb je een gezin, dan moet je ook zeker met je man gaan zitten, want die is onderdeel van de ’’perfecte balans’’ hoor. Of wij als vrouw nou vinden dat ie genoeg doet ja of nee dat staat er buiten. Zonder 1 lijn samen te vinden, kom jij ook nergens! En dan komt frustratie en ergernis om de hoek kijken als het niet lukt, dat wil je gewoon niet.

Heel wijs denk ik hem gevonden te hebben die ‘’perfecte balans’’, maar heb daar best hele moeilijke keuzes in moeten maken.  Steeds ben ik bewust van het feit dat perfectie gewoonweg niet bestaat. Het ideale leven, het ideale lijf, de ideale baan, alles heeft zijn voor en tegens en elk mens heeft andere behoeftes, verwachtingen, mogelijkheden, smaak en beleving.
Dus maneuvreer ik elke dag, elke week, elke maand, elk jaar weer door alle verplichtingen en bezigheden heen, maar zet ik mezelf en mijn gezin met stip op plaats 1.

En daar begint het echt, loop jezelf niet voorbij! Gebeurd dat wel sta dan even stil zoals ik nu doe en blik terug, kijk gericht wat anders kan, pas het aan en ga weer door.

Soms gaat het zoals het gaat zonder dat je er erg in hebt. Net als met de gezonde levensstijl, lukt het een dag niet, dan doe je het morgen weer beter!

Mijn conclusie over afgelopen week, het was een 25 (ben geleefd) -75 (heb geleefd) balans. Ik zie wat ik anders had kunnen doen, maar dat had niet per se gehoeven, in dit geval heb ik het gewoon heel druk gehad, maar vooral met dingen die mij plezier brachten en is de week dus voorbij gevlogen, omdat ik het naar mijn zin had 😉

Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad om op terug te kijken en met nieuwe energie deze week begint!

Liefs,

Denise

Rate this post


2 thoughts on “De ”perfecte balans””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *