Eclairs

Eclairs

18 december 2020
: 12
: 20 min
: 40 min
: 60 min

Wij gebruiken geen suiker maar Zusto in dit recept, de soezen daarom niet te lang van te voren maken. Ik gebruikte een afsluitbaar diepvries zak als spuitzak.

Door:

Ingrediënten
  • 95 ml water
  • 30 ml melk
  • 1 gr zout
  • 4 gr zusto
  • 50 gr roomboter ongezouten
  • 75 gr spelt of tarwebloem
  • 3 eieren
  • slagroom (bus of zelf opkloppen)
  • mokkaboontjes of chocolade rasp.
  • bosvruchten of aardbeien saus
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de over voor op 190-200 graden.
  • Stap 2 Breng in een pannetje op het vuur de melk, het water, zout, suiker en boter aan de kook.
  • Stap 3 Als alles gesmolten en gemengd is haal je het pannetje van het vuur.
  • Stap 4 Zeef de bloem en voeg toe aan het pannetje.
  • Stap 5 Roer met een garde tot een beslag.
  • Stap 6 Zet het pannetje terug op laag vuur en kook tot bloem goed gaart. Spatel het beslag steeds even om.
  • Stap 7 Kleeft het beslag niet meer aan de pan, dan is het klaar!
  • Stap 8 Doe het beslag in een ruime kom en neem je keukenmixer (of op de hand met een garde) en mix steeds 1 ei rustig door het beslag tot alle drie de eieren erdoor gemixt zijn en alles goed is opgenomen.
  • Stap 9 Vul de spuitzak met het beslag en spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat langwerpige eclairs van 12 cm lang.
  • Stap 10 Bak deze eerst 7 minuten in de oven, daarna zet je de temperatuur omlaag naar 150-160 graden en nog 40 minuten de oven in.
  • Stap 11 Klaar, laat de plaat dan met de ovendeur open en de oven uit nog even 20 minuten zo staan.
  • Stap 12 Pas daarna op een rooster verder laten afkoelen.
  • Stap 13 Snijd ze in de lengte doormidden en beleg ze met slagroom.
  • Stap 14 Leg bovenkantje erop en decoreer met de saus, mokkaboontjes.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *