Eclairs
18 december 2020
: 12
: 20 min
: 40 min
: 60 min
Wij gebruiken geen suiker maar Zusto in dit recept, de soezen daarom niet te lang van te voren maken. Ik gebruikte een afsluitbaar diepvries zak als spuitzak.
Ingrediënten
- 95 ml water
- 30 ml melk
- 1 gr zout
- 4 gr zusto
- 50 gr roomboter ongezouten
- 75 gr spelt of tarwebloem
- 3 eieren
- slagroom (bus of zelf opkloppen)
- mokkaboontjes of chocolade rasp.
- bosvruchten of aardbeien saus
Instructies
- Stap 1 Verwarm de over voor op 190-200 graden.
- Stap 2 Breng in een pannetje op het vuur de melk, het water, zout, suiker en boter aan de kook.
- Stap 3 Als alles gesmolten en gemengd is haal je het pannetje van het vuur.
- Stap 4 Zeef de bloem en voeg toe aan het pannetje.
- Stap 5 Roer met een garde tot een beslag.
- Stap 6 Zet het pannetje terug op laag vuur en kook tot bloem goed gaart. Spatel het beslag steeds even om.
- Stap 7 Kleeft het beslag niet meer aan de pan, dan is het klaar!
- Stap 8 Doe het beslag in een ruime kom en neem je keukenmixer (of op de hand met een garde) en mix steeds 1 ei rustig door het beslag tot alle drie de eieren erdoor gemixt zijn en alles goed is opgenomen.
- Stap 9 Vul de spuitzak met het beslag en spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat langwerpige eclairs van 12 cm lang.
- Stap 10 Bak deze eerst 7 minuten in de oven, daarna zet je de temperatuur omlaag naar 150-160 graden en nog 40 minuten de oven in.
- Stap 11 Klaar, laat de plaat dan met de ovendeur open en de oven uit nog even 20 minuten zo staan.
- Stap 12 Pas daarna op een rooster verder laten afkoelen.
- Stap 13 Snijd ze in de lengte doormidden en beleg ze met slagroom.
- Stap 14 Leg bovenkantje erop en decoreer met de saus, mokkaboontjes.