Dessert met Bosvruchten ijs

Dessert met Bosvruchten ijs

18 december 2020
: 4-6
: 30 min
: 10 min
: 40 min

Chocoladebakjes zelf maken vraagt koeltijd. Houd hier rekening mee. Op Pinterest/internet staan verschillende manieren om zelf chocoladebakjes te maken. Zoek een variant op die jij het beste kunt uitvoeren.

Door:

Ingrediënten
  • 200 gr pure chocolade om te smelten.
  • 200 gr bosvruchtenmix diepvries
  • 150 gr aardbeien diepvries
  • 1 el honing
  • 100 ml kokosmelk (vol vet)
  • muntblaadjes, kokosrasp, chocolade rasp of mokkaboontjes en bosvruchten jam voor decoratie.
Instructies
  • Stap 1 Smelt de chocolade au bain marie voor het maken van de bakjes. Gebruik bij het maken van de bakjes wat afgekoelde chocolade. Zodat dit snel stolt als je het eenmaal gebruikt.
  • Stap 2 Zet de bakjes koel weg om uit te harden, dit heeft zeker wel een half uur tot uur nodig. Bij koud en droog weer kan je ze ook buiten in de tuin zetten.
  • Stap 3 In de blender mix je het diepvriesfruit met de kokosmelk en de honing. Let op dat je blender wel diepvriesproducten kan belanden qua wattage.
  • Stap 4 Vul de chocolade bakjes met het bosvruchtenijs.
  • Stap 5 Je kunt de chocolade bakjes met het ijs nog even in de vriezer zetten en vijf minuten voor serveren uit de vriezer halen.
  • Stap 6 Decoreer het met wat munt blaadjes, kokosrasp, chocolade en bosvruchten jam.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *