De weegschaal

Die weegschaal!

weegschaal

Pfffff, het is warm! Maar toch hup maar even zwemmen. Dit probeer ik echt minimaal twee keer per week te doen, een half uur actief banen zwemmen. Deze week heb ik me dan ook weer echt mega sportief ingezet. Naast het zwemmen heb ik getraind bij mijn personal trainer en bij Mom in Balance in het Julianapark Hoorn. Ik dacht dus eigenlijk wel dat ik mijzelf eenschouderklopje mocht geven!? Want behalve dat ik me er super goed bij voel, is het toch iets waar ik me er toe moet blijven zetten om te doen.

De weegschaal dacht er helaas even anders over. Hoewel ik nog steeds mijn gewicht niet graag deel, was ik trots op de afval challenge die ik afgelopen jaar heb volbracht. Alleen deze week staat mijn gewicht stil! Nou ja stil……hij slaat maar liefst 2 kilo de verkeerde kant uit, HELP!

Dat mijn gewicht soms stil staat heb ik het afgelopen jaar al een paar keer mogen ervaren, een bekende frustratie. Je bent keihard bezig, maar dat getal, dat maakt of breekt je.
Ook al hoor ik vaak genoeg; je bent afgevallen, wat veranderd je bovenlichaam, je ziet er goed uit. Super fijn om te horen, dat doet me dan goed. Maar mensen echt die weegschaal verpest dan toch alles even weer. Spieren wegen toch zwaarder dan vet….uhhhmmm dan heb ik vast heel veel spieren, hoop ik.

En dan nog even terug naar al die lief bedoelde opmerkingen over dat ik zichtbaar slanker wordt. Mijn grote frustratie zit hem toch echt op mijn buik en benen, die wíl ik dunner, maar dat lukt juist niet. Echt, ik weet dat je niet elke ochtend op de weegschaal moet gaan staan, maar deze week doe ik het toch. Er moet toch een moment zijn dat hij weer naar de positieve kant uit slaat?! Ik hou hoop en strijd door.

Linda de Mol heeft laatst haar schone 82 kilo met ons gedeeld en noemde zichzelf keihard te dik en ging aan de slag met een 1500 calorieën dieet. Het werkte omdat je met gezond eten een heel eind komt, maar ook zij zal net als jij en ik haar moeilijke momenten tegen komen. En hoe zie je het voor je op de lange termijn, 1500 calorieën per dag is echt niet veel en is dat wel zo gezond? Ik tel geen calorieën en eet echt gezond en bewust, waarom doe die weegschaal dan toch dat wat ik niet wil!

Voor mijn man de schone taak om met mijn onzekerheid en vragen om te gaan; ‘schat word ik dikker? hoe zie ik er uit? hoe kan het dan ik aankom?’. Hij zal echt gestoord van me worden. Dus bij deze schat, sorry, maar je moet me er maar even doorheen slepen!

Kortom, waar ik me eerst onzeker voelde toen ik meer dan 100 kilo woog, voel ik me nu nog steeds onzeker. Wat is dat toch met ons vrouwen. Mijn lichaam is nog echt niet goed genoeg, maar wanneer wel?!

Liefs Mirella

Rate this post


3 thoughts on “De weegschaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.