Vaatwasser stress

Het moment dat je de vaatwasser opent, je routinematig je schone vaat pakt om weer netjes op te bergen en je tot het besef komt dat een groot deel van de vaat niet schoon is.

Yep het gebeurde mij! Ik dacht nog: stom, een té volle vaatwasser! Dus ging ik op zoek naar de vaat die wel schoon was.
De vaatwasser vulde ik weer met nieuwe vaat en zette de vaatwasser weer vrolijk aan.

(Notitie: vanaf nu heet de vaatwasser dat ding, want de liefde is echt over.)

Piep, piep, piep zei het stomme ding. Nu geloofde ik ook niet meer in het sprookje van een té volle vaatwasser. Zucht, nog even goed de klepjes, spoelarmen en filter check nagekeken en schoongemaakt en het toch nog een keer proberen.
Piep, piep, piep deed dat ding weer. En zo stond ik beteuterd bij dat ding met grote ogen, teleurgesteld en verward te kijken.
Ik zag de horror al voor me van bergen afwas op het aanrecht wat vrolijk op mijn handwerk zat te wachten. NEE!

servies blog vaatwasser

Dat ding wat het huishouden even wat makkelijker, sneller en dragelijker maakt, LAAT MIJ IN DE STEEK!!! Machines moeten het toch je hele leven lang blijven doen? Oké, ik weet best dat dit niet zo is, maar hopen deed ik het wel en de dag dat één van je vele machines je vaarwel zegt, geloof me, is pijnlijk. Nu moet ik het een aantal dagen zonder dat ding doen en ik zie mijn bankrekening slinken. Dubbel au!

Maar dan relativeer ik (na een tijdje) en denk ach dat ding gebruik ik echt elke dag, vaak wel twee keer per dag. Het brengt me zoveel gemak en geluk dat ik bereid ben er weer opnieuw in te investeren. En als straks de nieuwe vaatwasser geïnstalleerd is bouw ik de prille liefde weer op, investeer ik om hem beter te leren kennen en zal ik hem liefdevol gebruiken. En nooit meer zeuren dat ik wéér die vaatwasser leeg moet ruimen.

…..Of stiekem toch wel, want het is nooit een klusje waar ik zin in heb, jij wel?

En om dit verhaal even mooi af te sluiten kwam de volgende dag de buurvrouw op de thee. Ik vertelde van mijn teleurstelling en wanhoop, tot zij zei; ‘ Heb je de slang al even nagekeken? Wellicht zit die verstopt.’ Hoppa de vaatwasser ging open, buurvrouw ging even voelen, gaf me de opdracht heet water met biocarbonaat er in te gooien en even te laten staan.Twee uur later ging ze weg, waarop ik haar vroeg nog even te wachten. Ik wilde de vaatwasser nog even testen…
En ja hoor, hij wast weer af als een zonnetje en ik stond te dansen in de keuken 🙂

Die dubbel au, was nu dubbel geluk!

Liefs,

Denise

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *