Killerbody

killerbody blogKILLERBODY

Killerbody langs het zwembad…ff serieus!

Al maanden komen de reclames op facebook voorbij over “de” voorbereiding op de zomer! Want tenslotte wil elke vrouw haar vetrollen, putten en cellulitis als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. De hele drogisterij branche slaat op hol, want die super blikken zijn maar liefst 2 halen 1 betalen. Het is dat we niet massaal geld hebben voor buikwand correcties, anders lieten we die ook nog even snel uitvoeren.

Want stel je voor dat je met een putje, grutje of hangbuikje het strand op moet, wat zullen anderen er wel niet van vinden?!

Dat is nou net ook mijn probleem hoor! Tot 1,5 jaar geleden kon je mij echt niet spotten in het zwembad, ik had ik zeker 25 kilootjes te veel mee te sjouwen. Daar voelde ik me niet echt comfortabel bij, maar het grappige is dat ook mensen van 60 kilo zich niet comfortabel lijken te voelen. Hoe kan dat toch?! Op vakantie kreeg ik het besef dat je comfortabel voelen echt bij jezelf ligt, laat die buitenwereld maar over je praten.

In mijn weekje Italië heb ik eens een goede observatie gedaan! Voor het eerst lag ik weer een week in mijn bikini, in plaats van veilig in een badpak en voor het eerst heb ik het spel rond onze killerbodies eens heerlijk ongegeneerd geobserveerd.

Met een grote glimlach op mijn gezicht, zag ik veel te dikke mannen in van die strakke slips, vrouwen die zich 3x per dag in andere bikini outfit toonden en als klap op de vuurpijl dan nog die dame die eigenlijk niet in een bikini paste maar het wel deed! Waar heb ik me eigenlijk druk over gemaakt al die jaren, er zat geen perfect lichaam tussen. Maar mijn observatie gaf me ook iets fijns om mee om over na te denken. De buitenkant is de binnenkant niet. De Italiaanse mannen in te kleine zwembroeken stonden als macho’s op het voetbalveld hun trucs te showen. De dame die niet in bikini paste, deed uitbundig mee aan alle animatie activiteiten en had heel veel humor. De dame die zich 3x verkleedde, was in het Italiaans wanhopig bezig om haar zoon, met onze Nederlandse kids aan het spelen te krijgen. Het was gewoon een heerlijke soap langs het zwembad!

Maar wat ik me besefte is dat als je goed voor jezelf zorgt, je lekker in je vel zit! En of je nu dik of dun bent, je dus met heel veel plezier bij een zwembad kan liggen. We moeten elkaar daarom ook niet veroordelen om elk putje, vetje of oneffenheidje. Als we er vanuit gaan dat iemand happy is en goed voor zichzelf zorgt, moeten we gewoon blij zijn voor elkaar! Want was is nou eigenlijk een ideaal lichaam, wat is een killerbody en wat brengt het je?!

Liefs Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *