De Uitdaging

De wereld staat stil, in pauze, vriesstand, maar daar in tegen maken we in de zorg overuren, liggen we wakker, voelen we spanning. De eerste weken van de nieuwe werkelijkheid zijn achter de rug en ik wil je meenemen in mijn ervaring. Om te delen, om van me af te schrijven en om van te leren.

We kregen allemaal op onze manier te maken met een enorme uitdaging! Want we moesten werk combineren met onderwijs, je zat ineens thuis met je kids, je moest je boodschappen alleen halen terwijl je een peuter rond had lopen, je ging net zo lekker naar de sportschool of was ineens veroordeeld tot je flatje. Kortom we stonden voor de uitdaging die Covid19 heet!

Van mama tot manager

Voor mij begon het relatief rustig, maar al snel werd ik de hoge snelheidstrein ingetrokken en kon ik niet meer uitstappen! De kinderen zaten thuis en ik had ineens, meer dan een fulltime job. De ballen in de lucht houden was nu essentiëler dan ooit! Maar ook het besef dat ik wel heel goed voor mijzelf moest zorgen aangezien dit niet een hardloop wedstrijd van een uurtje zou worden, maar een ware marathon. De dag van een crisismanager in de zorg start om 06.00 uur en eindigt rond een uur of 22.00, de hele dag, 7 dagen per week sta je in de aan modus. Alle prikkels komen binnen, elk informatief artikel moet je nalezen, diverse vergaderingen en strategieën uitzetten die goed zijn voor huisarts, praktijk, zorggroep en vooral de patiënt.  Maar de dag bestaat ook uit huiswerk klaarleggen, ontbijt maken en de eerste was in de wasmachine stoppen, stofzuigen, bedden opmaken en sociale contacten via whatsapp onderhouden. Saai zeker niet, maar het vraagt wel veel van je.

Bewustwording

Al vaker schreven we over balans, voor jezelf zorgen, jezelf accepteren en de vraagstukken voeding, sport en mind. Voor mij waren deze essentieel in de afgelopen weken, had ik niet aan mijzelf gedacht dan was ik zeker omgevallen. Voor mijzelf zorgen bestaat voor mij uit een goed ontbijt, vaak een papje met noten en fruit. Maar ook de tussendoortjes pakte ik op, in gezonde vorm dan. Het avondeten was een dingetje, want ik was moe en mocht gelukkig gebruik maken van de drive in catering van mijn ouders. ’s Avonds plofte ik op de bank in een lekker comfortabel huispak. Wat ik in deze tijden ook heb gedaan is loslaten, af en toe een wijntje extra en wat lekkers in het weekend accepteerde ik. Het was en is nog steeds niet makkelijk, want ik ben een trein ingestapt die veel van mij vraagt.

Ik besef me dat ik deze leerschool als een cadeautje moet zien, maar in de essentie zou ik een ander spoor gekozen hebben. Ik heb het laten gebeuren, ik stond erbij en liet het toe. Het werk wat ik doe is goed, het doet er toe, maar heel af en toe verlang ik echt naar een weekend alleen maar bakken en koken. De balans tussen werk en Gezonde Dutchies was optimaal, die balans is verstoord. Niet storend maar het is hard werken  om de balans weer terug te brengen. Even een wereld zonder covid19 crisis zou fijn zijn. 

Waar ik veel aan heb gehad zijn de yoga en ademhalingsoefeningen die ik dagelijks in mijn mailbox mocht ontvangen. Ook koos ik er na 3 weken voor om niet meer alle kranten te lezen of nieuwssites af te gaan. Ik kreeg een wijze les, als het er echt toe doet dan komt het vanzelf op je pad.  In een lekker comfy outfit sloot ik me ’s avonds op in mijn slaapkamer en pakte een uurtje me time! Telefoon op niet storen, streaming on en ontspannen. Kaarsjes aan, de dag loslaten om vervolgens goed in slaap te kunnen vallen.

Shoppen

Shoppen zat er niet meer bij en naar de winkel gaan was niet mijn hobby, dus het was heerlijk dat ik afgelopen weekend voor de kids en mijzelf online ben gaan winkelen. Na alle drukte van afgelopen weekend even chillen in de zon met mijn laptop op schoot. Natuurlijk had ik net als vele van jullie de kinderbijslag binnen, dus yes ik kon los gaan. Of zoals ik mijn aankopen zag een beloning voor mijn harde werken 😉 Lekkere comfortabele kleding bestelde ik, want die gala jurk heb ik voorlopig niet nodig.

Ik kocht bij LASCANA een heerlijk lounge pak voor mijzelf, want je moet je goed in je kleding voelen! Al zou ik soms het liefste onder een grote steen kruipen, ik blijf wel aan mijzelf werken. Dus kwam ik lekker in comfortabele kleding, maar toch netjes op mijn werk. En dan zie je dat je in staat bent jezelf te laten stralen, ook in moeilijke situaties.

Het is zo belangrijk dat je in dit soort situaties jezelf motiveert door te gaan met de goede dingen van voor de crisis. Makkelijk nee, ik ben blij dat ik leuke kleren shop, make-up op orde heb en mijn haar in de krul weet te houden. Maar ik heb ook dingen moeten inleveren, tijd met mijn kindjes, mijn sport in groepsverband maar ook mijn personal trainer kan ik niet zien. Mijn ouders die ik niet zie omdat mijn vader vatbaar is, mijn schoonouders die ik niet laat komen oppassen en al het andere. mis het normale voor covid19, of was het misschien niet zo normaal en moet ik het als bijzonder gaan zien?

Liefs Mirella

Rate this post


29 thoughts on “De Uitdaging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *