Citroencake

Citroencake

1 februari 2019
: 15 min
: 40 min
: 55 min
: Makkelijk

Citroen is vanwege zijn vitamine C goed om te gebruiken in gerechten, vandaar deze frisse cake!

Door:

Ingrediënten
  • 2 citroenen
  • 250 gr tarwe - of speltbloem
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 3 el skyr of romige griekse yoghurt
  • 3 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el chiazaad
  • 20 gr steviala krystal sweet of andere suikervervanger
  • 3 eieren
  • Frost maak je met setviala frost poedersuiker en wat water. Het is echt heel zoet! Dus pas op dat je niet te veel doet. Zonder frost is de cake al lekker zoet en fris.
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Spoel de citroenen schoon.
  • Stap 3 Je hebt 1 tl rasp nodig en het sap van anderhalve citroen.
  • Stap 4 Mix het sap met de eieren, skyr en zonnebloemolie tot een glad mengsel.
  • Stap 5 Zeef de bloem boven de kom en mix dit door het natte mengsel.
  • Stap 6 Voeg daar de bakpoeder, snuf zout, citroenrasp, chiazaad en steviala aan toe.
  • Stap 7 Mix tot een goed cake beslag.
  • Stap 8 Vul een cakevorm (25-30 cm) en zet deze 35-45 minuten in het midden van de oven.
  • Stap 9 Check na 35 minuten even met een satéprikker of deze er schoon uit komt. Anders nog even langer bakken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *