Bosvruchten taart
9 december 2019
: 20 min
: 4 uur 20 min
Een gezond taartje voor elk moment van de dag!
Ingrediënten
- 100 gr muesli (of granola)
- 50 gr amandelen
- 3 el kokosolie (grote eetlepels)
- 10 dadels zonder pit
- 500 gr bosbeskwark (ongezoet)
- 8 gelatine blaadjes
- 2 el kokosrasp
- handje bosbessen
- handje aardbeien
- decoratie: zoethout stokjes
Instructies
- Stap 1 Leg de gelatine blaadjes te weken in koud water.
- Stap 2 Meng de muesli, amandelen, dadels en kokosolie in de keukenmachine tot een fijn deeg ontstaat.
- Stap 3 Bekleed de ronde bakvorm met bakpapier en doe het deegbeslag in de vorm goed aandrukken.
- Stap 4 Zet de taart meteen al koud.
- Stap 5 Zet een pannetje op het vuur met 3 eetlepels water, los de gelatine blaadjes hier in op.
- Stap 6 Meng nu de kwark en de opgeloste gelatine goed door elkaar.
- Stap 7 Schep het mengsel op de taartbodem en zet het geheel voor ruim 4 uur terug in de koelkast.
- Stap 8 Garneer de taart nu met kokosrasp, rood fruit en zoethout stokjes.