Rosbief Italiaans

Rosbief Italiaans

4 december 2019
: 4-6
: 1 uur

Lekker met aardappelen en een mix aan groenten uit de oven. Of serveer er een lekkere salade bij met balsamico dressing, mozzarella en verse tomaten. Eetsmakelijk.

Door:

Ingrediënten
  • Stuk rosbief van ongeveer 750 gram (of runderrollade, is wel andere oventijd)
  • 1 pakje parmaham 150 gram
  • 1 blik tomaten cherry van Mutti
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje porcini (gedroogde paddenstoelen)
  • verse rozemarijn 3 takjes
  • zout en peper
  • 200 ml rode wijn
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Stap 2 Snijd de knoflook in schijfjes en de rozemarijn heel fijntjes.
  • Stap 3 Maak inkepingen rondom in de rosbief en stop hier een schijfje knoflook in.
  • Stap 4 Leg bovenop de rosbief de gesneden rozemarijn en wikkel nu de rosbief in de plakken parmaham.
  • Stap 5 Snijd de uien in grove stukken.
  • Stap 6 Wel de porcini minimaal 5 minuten in heet water.
  • Stap 7 Verwarm een goede braadpan met een klein beetje olijfolie en bak de rosbief rondom tot de ham knapperig is. Dit hoeft dus niet lang!
  • Stap 8 Haal de rosbief uit de pan en doe meteen de uien in de pan.
  • Stap 9 Bak kort aan en voeg dan de tomaten uit blik en de porcini toe.
  • Stap 10 Laat op laag vuur even 2 minuutjes sudderen. Voeg de rode wijn toe, roer goed door.
  • Stap 11 Leg nu de rosbief in de saus. Kan de oven in de pan? Dan kan deze nu voor ongeveer 30 minuten de oven. Rosbief eet je niet helemaal doorbakken!
  • Stap 12 Heb je geen pan die de oven in kan neem dan een diepe ovenschaal.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rosbief Italiaans

[amd-zlrecipe-recipe:96]