Bosvruchten Kwark Cake
9 oktober 2020
: 15 min
: 35 min
: 50 min
Ingrediënten
- 200 gr speltmeel
- 50 gr zusto
- 150 gr diepvries bosvruchten
- 3 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 eieren
- 2 tl vanille extract
- 150 gr volle kwark
- 15 ml melk om beslag wat dunner te krijgen
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Stap 2 Meng de natte ingrediënten samen in een kom, dus de eieren met de kwark en vanille extract.
- Stap 3 Meng in een andere kom de speltmeel met bakpoeder, zout en zusto.
- Stap 4 Voeg dit nu samen in 1 kom, zet de melk klaar want je zal beetje bij beetje wat melk toe moeten voegen.
- Stap 5 Het beslag moet wat dik blijven maar wel bewegen als je de kom heen en weer beweegt.
- Stap 6 Als laatste voeg je de diepvries bosvruchten toe en lepel je door het beslag.
- Stap 7 Vet een (niet te grote) ovenbestendige pan of een bakvorm van een cake of taart in met wat kokosolie.
- Stap 8 Bak de cake voor ongeveer 30 minuten in de oven. Prik met een satéprikker of deze er droog uitkomt anders nog 5-10 minuten terug de oven in.