Bananenbrood met Noten
30 januari 2019
: 15 min
: 45 min
: Makkelijk
Foodprep? Vries plakken los in de vriezer in.
Ingrediënten
- 5 ontpitte medjoul dadels
- 2 bananen
- 2 eieren
- 50 gr boekweitmeel
- 50 gr amandelmeel
- 100 gr havermout (fijne vlokken of meel)
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 100 gr gemengde ongezouten noten
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stap 2 Mix in een kom boekweitmeel, amandelmeel, havermout en bakpoeder met snuf zout.
- Stap 3 De dadels, bananen en eieren samen mixen in een machine met snijmessen zodat de dadels en banaan fijngemalen wordt.
- Stap 4 Voeg nu de melen toe aan het natte mengsel.
- Stap 5 Even goed mixen tot een mooi beslag.
- Stap 6 Als laatste lepel je de noten erdoorheen.
- Stap 7 Vul een cakevorm met het beslag.
- Stap 8 Zet 30-40 minuten in de oven.
- Stap 9 Check na 30 minuten even of de bananenbrood al gaar is of dat deze nog even terug de oven in moet.
- Stap 10 Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.