Bananenbrood met Noten

Bananenbrood met Noten

30 januari 2019
: 15 min
: 45 min
: Makkelijk

Foodprep? Vries plakken los in de vriezer in.

Door:

Ingrediënten
  • 5 ontpitte medjoul dadels
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 50 gr boekweitmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout (fijne vlokken of meel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gr gemengde ongezouten noten
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Mix in een kom boekweitmeel, amandelmeel, havermout en bakpoeder met snuf zout.
  • Stap 3 De dadels, bananen en eieren samen mixen in een machine met snijmessen zodat de dadels en banaan fijngemalen wordt.
  • Stap 4 Voeg nu de melen toe aan het natte mengsel.
  • Stap 5 Even goed mixen tot een mooi beslag.
  • Stap 6 Als laatste lepel je de noten erdoorheen.
  • Stap 7 Vul een cakevorm met het beslag.
  • Stap 8 Zet 30-40 minuten in de oven.
  • Stap 9 Check na 30 minuten even of de bananenbrood al gaar is of dat deze nog even terug de oven in moet.
  • Stap 10 Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *