Avocado Zalmtaartje

Avocado Zalmtaartje

11 december 2019
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 400 gr verse zalm
  • 4 avocado’s
  • 1 stengel bosui/ lente ui en wat voor garnering
  • Saitaku soy topping
  • 1 citroen
  • edamame boontjes (bijgerecht)
  • 2 middelgrote rode uien (gesneden in dunnen ringen)
  • honing
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 4 cherry tomaatjes garnering
  • Heb je geen verse zalm? Dan kun je ook zoals wij gedaan hebben zalmfilet even kort opbakken en daarna in wat grotere blokjes snijden.
Instructies
  • Stap 1 Snijd de rode uien in dunne ringetjes.
  • Stap 2 Verhit een pan met een beetje olijfolie bak hierin met wat honing de uien beetgaar.
  • Stap 3 Laat ze uitlekken op een keukenrol.
  • Stap 4 Snijd de verse zalm in blokjes van halve tot hele centimeter.
  • Stap 5 Besprenkel deze met wat citroensap.
  • Stap 6 Snijd de avocado’s in even grote stukken als de zalm.
  • Stap 7 Snijd smalle ringetjes van de bosui.
  • Stap 8 Mix de avocado met de bosui.
  • Stap 9 Neem een bord en een garneerring. Begin met een laag avocado, tot ongeveer de helft van de ring, druk goed aan. Hierop volgt de laag zalm.
  • Stap 10 Druk ook dit goed aan.
  • Stap 11 Haal de ring weg en garneer het torentje af met wat gekarameliseerde ui en de soy topping.
  • Stap 12 Eventueel nog wat ringetjes bosui en 2 partjes cherry tomaat.
  • Stap 13 Edamame boontjes is optioneel. Lekker koken en bestrooien met wat zeezout.
Rate this post


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.