Avocado Zalmtaartje

This recipe has no ratings just yet.

Avocado Zalmtaartje

11 december 2019
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 400 gr verse zalm
  • 4 avocado’s
  • 1 stengel bosui/ lente ui en wat voor garnering
  • Saitaku soy topping
  • 1 citroen
  • edamame boontjes (bijgerecht)
  • 2 middelgrote rode uien (gesneden in dunnen ringen)
  • honing
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 4 cherry tomaatjes garnering
  • Heb je geen verse zalm? Dan kun je ook zoals wij gedaan hebben zalmfilet even kort opbakken en daarna in wat grotere blokjes snijden.
Instructies
  • Stap 1 Snijd de rode uien in dunne ringetjes.
  • Stap 2 Verhit een pan met een beetje olijfolie bak hierin met wat honing de uien beetgaar.
  • Stap 3 Laat ze uitlekken op een keukenrol.
  • Stap 4 Snijd de verse zalm in blokjes van halve tot hele centimeter.
  • Stap 5 Besprenkel deze met wat citroensap.
  • Stap 6 Snijd de avocado’s in even grote stukken als de zalm.
  • Stap 7 Snijd smalle ringetjes van de bosui.
  • Stap 8 Mix de avocado met de bosui.
  • Stap 9 Neem een bord en een garneerring. Begin met een laag avocado, tot ongeveer de helft van de ring, druk goed aan. Hierop volgt de laag zalm.
  • Stap 10 Druk ook dit goed aan.
  • Stap 11 Haal de ring weg en garneer het torentje af met wat gekarameliseerde ui en de soy topping.
  • Stap 12 Eventueel nog wat ringetjes bosui en 2 partjes cherry tomaat.
  • Stap 13 Edamame boontjes is optioneel. Lekker koken en bestrooien met wat zeezout.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *