Avocado Zalmtaartje

Avocado Zalmtaartje

11 december 2019
: 4
: 10 min
: 5 min
: 15 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 400 gr verse zalm
  • 4 avocado’s
  • 1 stengel bosui/ lente ui en wat voor garnering
  • Saitaku soy topping
  • 1 citroen
  • edamame boontjes (bijgerecht)
  • 2 middelgrote rode uien (gesneden in dunnen ringen)
  • honing
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 4 cherry tomaatjes garnering
  • Heb je geen verse zalm? Dan kun je ook zoals wij gedaan hebben zalmfilet even kort opbakken en daarna in wat grotere blokjes snijden.
Instructies
  • Stap 1 Snijd de rode uien in dunne ringetjes.
  • Stap 2 Verhit een pan met een beetje olijfolie bak hierin met wat honing de uien beetgaar.
  • Stap 3 Laat ze uitlekken op een keukenrol.
  • Stap 4 Snijd de verse zalm in blokjes van halve tot hele centimeter.
  • Stap 5 Besprenkel deze met wat citroensap.
  • Stap 6 Snijd de avocado’s in even grote stukken als de zalm.
  • Stap 7 Snijd smalle ringetjes van de bosui.
  • Stap 8 Mix de avocado met de bosui.
  • Stap 9 Neem een bord en een garneerring. Begin met een laag avocado, tot ongeveer de helft van de ring, druk goed aan. Hierop volgt de laag zalm.
  • Stap 10 Druk ook dit goed aan.
  • Stap 11 Haal de ring weg en garneer het torentje af met wat gekarameliseerde ui en de soy topping.
  • Stap 12 Eventueel nog wat ringetjes bosui en 2 partjes cherry tomaat.
  • Stap 13 Edamame boontjes is optioneel. Lekker koken en bestrooien met wat zeezout.
Rate this post

Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *