Apple Crumble
1 februari 2019
: 15 min
: 25 min
: 40 min
: Makkelijk
Lekker met Griekse Yoghurt bij ontbijt of lunch of een bolletje ijs als toetje.
Ingrediënten
- 2 appels
- 100gr amandelmeel
- 100gr havermoutvlokken fijn of grof maakt niet uit
- 150gr roomboter ongezouten op kamertemperatuur
- 2tl kaneel
- 1el citroensap
- 2tl rasp van de citroen
- 1 el honing
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stap 2 Maak van de roomboter, amandelmeel , havermout citroenrasp een crumble door deze in een kom met je handen te mengen en te kruimelen.
- Stap 3 Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
- Stap 4 Meng deze met de kaneel, citroensap, en honing in een kom. Je kunt ook vanille extract toevoegen eventueel.
- Stap 5 Leg ongeveer een derde van het deeg apart.
- Stap 6 Doe nu de stukjes appel bij je overgebleven kruimeldeeg en hussel alles met de handen door elkaar.
- Stap 7 Stort alles in een bakvorm of ovenschaal.
- Stap 8 Bedek nu nog de bovenlaag met het deel van de deeg dat je apart hebt gehouden.
- Stap 9 De Apple Crumble kan nu 25 minuten de oven in.
Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?
I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
Cheers!