Apple Crumble

Apple Crumble

1 februari 2019
: 15 min
: 25 min
: 40 min
: Makkelijk

Lekker met Griekse Yoghurt bij ontbijt of lunch of een bolletje ijs als toetje.

Door:

Ingrediënten
  • 2 appels
  • 100gr amandelmeel
  • 100gr havermoutvlokken fijn of grof maakt niet uit
  • 150gr roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 2tl kaneel
  • 1el citroensap
  • 2tl rasp van de citroen
  • 1 el honing
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Maak van de roomboter, amandelmeel , havermout citroenrasp een crumble door deze in een kom met je handen te mengen en te kruimelen.
  • Stap 3 Schil en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Stap 4 Meng deze met de kaneel, citroensap, en honing in een kom. Je kunt ook vanille extract toevoegen eventueel.
  • Stap 5 Leg ongeveer een derde van het deeg apart.
  • Stap 6 Doe nu de stukjes appel bij je overgebleven kruimeldeeg en hussel alles met de handen door elkaar.
  • Stap 7 Stort alles in een bakvorm of ovenschaal.
  • Stap 8 Bedek nu nog de bovenlaag met het deel van de deeg dat je apart hebt gehouden.
  • Stap 9 De Apple Crumble kan nu 25 minuten de oven in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *