Yoghurt Taart (no bake)
1 februari 2019
: 25 min
: 2 uur 25 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- Voor de bodem
- 200 gr ongezouten noten
- 2 el kokosolie
- 2 el zusto of andere suikervervanger
- Voor de vulling
- 300 ml Griekse yoghurt
- 5 blaadjes gelatine of vervangen door agar agar
- 2 el vruchtenpuree of vruchtenspread (zelf maken of potje van de kleine keuken)
Instructies
- Stap 1 De ingrediënten zijn geschikt voor een klein taartje of in een cake blik.
- Stap 2 Leg in een cakeblik of kleine taartvorm een bakpapiertje.
- Stap 3 Maak de bodem van het taartje door de noten, zusto en kokosolie heel fijn te mixen in de keukenmachine.
- Stap 4 Dit is de bodem en verdeel je gelijkmatig in de cake/taart blik.
- Stap 5 Druk het goed aan! Zet meteen weg in de koelkast.
- Stap 6 Meng de yoghurt met de vruchten puree in een kom.
- Stap 7 Leg de gelatine te weken in koud water. Eventueel kun je in plaats van gelatine agar agar gebruiken.
- Stap 8 Wanneer de gelatine zacht is kun je de blaadjes in een pannetje met een klein beetje gekookt water oplossen.
- Stap 9 Meng nu de gelatine, puree en yoghurt in de kom door elkaar.
- Stap 10 Pak de bodem uit de koelkast en voeg nu als tweede laag het yoghurt mengsel toe.
- Stap 11 Laat het taartje minstens twee uur opstijven in de koelkast.