Aardbeiencake

Aardbeiencake

11 april 2022
: 15 min
: 50 min
: 1 uur 5 min

Door:

Ingrediënten
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • rasp van een halve citroen
  • 5 eieren
  • 200 gr aardbeien voor in de cake
  • 100 gr aardbeien voor op de cake
  • 4 el xylitol of andere vergelijkbare suikervervanger
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Meng in een blender de Griekse yoghurt, eieren, bakmeel, xylitol en citroenrasp tot een glad beslag.
  • Stap 3 Snijd de aardbeien in kleine blokjes en lepel deze voorzichtig door het beslag.
  • Stap 4 Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake 50 minuten.
  • Stap 5 Snijd nu de overige aarbeien in kleine blokjes. Eventueel kun je zelf ook aardbeien jam maken voor op de cake. Decoreer met aardbeien en geniet!
Rate this post


28 thoughts on “Aardbeiencake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.