Wijntuinen, wijn uit Nederland

Een wijnrank adopteren, wat een goed doel!

Hoe tof is dit om met jullie te delen. Wij houden wel van een goed glas wijn, het kan een aanvulling zijn op je diner of een moment van genieten tijdens een zomerse dag. Een glas wijn is heerlijk, maar een hele wijnrank, wauw daar doen we een vreugdedansje bij. Nu gaan wij natuurlijk niet over elke wijn schrijven, dat zou niet bij ons passen. Maar hierbij gaat het om een beleving, een sociaal aspect en een bijzonder product!

Wat is er leuker dan je eigen wijn te ontvangen, je druiven zelf te plukken en een Hollandse boer te steunen bij het productieproces. Wij maken hiermee de gepassioneerde ambacht van de wijnboer van dichtbij mee. Wandelen door de wijnvelden, een bezoek aan de jaarlijkse wijnfeesten en wijn proeven als een professional. Bovendien genieten wij daarna van de eigen flessen wijn.

Uiteraard genieten wij met mate van wijn, maar we gunnen ons dat wijntje wel. Waarom? Nou omdat het ons blij maakt, het lekker vinden en het prima kan passen in een gezond gevarieerd voedingspatroon. Met mate kun je daarom best eens van een alcoholische versnapering genieten. Een lekkere frisse salade of een visje als maaltijd past prima bij de witte wijn van wijntuinen.

Wijnhoeve Colonjes

Wijnhoeve Colonjes is gevestigd in het wijndorp Groesbeek en beheert dertien hectare wijngaard. Colonjes is daarmee de grootste biologische wijngaard van Nederland.
De wijngaarden zijn gelegen op een rijke lössbodem. Dit geeft de wijnen een volle en mineraalrijke smaak. Daarnaast wordt er het hele jaar rond met passie en toewijding gewerkt op de wijnhoeve, wat heeft geresulteerd in met gouden medailles bekroonde wijnen.

Onder de wijnhoeve bevindt zich de wijnkelder van Colonjes. Hier wordt het volledige proces van het persen van de druiven tot de verwerking van het sap tot wijn uitgevoerd. Vervolgens worden de wijnen gebotteld en zijn ze gereed om gedronken te worden.
Colonjes is het werk van een team dat onder leiding staat van oenoloog Adam Dijkstra. Adam is een gepassioneerde wijnboer, die de natuur als leermeester ziet, maar ook open staat voor innovatie. Een wijnboer van de toekomst!

Wil jij hier nou meer van weten? Ga dan snel een kijkje nemen op wijntuinen.nl

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *