Warme Perzik met Speculaascrumble
11 november 2019
: 4
: 15 min
: 5 min
: 20 min
: Makkelijk
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 blik perziken op sap en uitgelekt voor gebruik (Del monte, niet op siroop dus!)
- 2 tl honing
- 75 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 125 gr havermoutmeel (gemalen havermout)
- 15 gr zusto suikervervanger of 2 el honing
- 2 tl speculaaskruiden
Instructies
- Stap 1 Maak zelf banaanijs vooraf door:
- Stap 2 6 bevroren bananen met 250 gr griekse yoghurt en wat honing mixen. Of je koopt ijs.
- Stap 3 Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Stap 4 Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Stap 5 Kneed de roomboter met de havermoutmeel en zusto in een kom tot een crumble.
- Stap 6 Doe dit bij elkaar op de plaat in grove losse stukken.
- Stap 7 Bak in de oven voor ongeveer 10 minuten, blijf erbij en blijf opletten. Na vijf minuten hussel je het mengsel weer even. Ga zo door tot de crumble redelijk gaar gebakken is. Dan laat je het afkoelen.
- Stap 8 Ondertussen verwarm je een (grill)pan met wat honing op het vuur.
- Stap 9 De perziken bak je om en om in de pan warm, mooi als je er streepjes van de grillpan op krijgt.
- Stap 10 Dit duurt zo een vijf minuten.
- Stap 11 Mak dan bordjes op door elke perzik met een bolletje ijs te vullen en wat crumble eroverheen te strooien.