Vegetarische Pizza met Aubergine

Vegetarische Pizza met Aubergine

25 mei 2021
: 1
: 20 min
: 25 min
: 45 min

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote aubergine
  • 1 el zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 1 blik tomatenblokjes in saus
  • ½ blikje jackfruit
  • 1 eetlepel smoke en bbq kruiden
  • Blikje mais
  • 3 broccoli asperges
  • 1 pizza bodem (groentebodem kant en klaar uit koelvak)
Instructies
  • Stap 1 Snijd de aubergine in 6-8 plakken van 2 cm dik.
  • Stap 2 Plaats de aubergine plakjes op een dubbele laag. keukenpapier en besprenkel de plakjes aubergine met zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  • Stap 3 Plaats de aubergine plakjes op een oven plaat en vet ze in met een beetje olijfolie en Italiaanse kruiden.
  • Stap 4 Bak de aubergine plakjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Stap 5 Wanneer de aubergine plakjes in de oven zitten kan je met de pizza beginnen, maak de bodem klaar volgens de verpakking.
  • Stap 6 Snijd de jackfruit klein en doe hier wat smoke en bbq kruiden over.
  • Stap 7 Bestrijk de bodem met tomatenblokjes en saus en haal na 15-20 minuten bakken de aubergine plakjes uit de oven. Verdeel de de aubergine plakjes op de bodem en garneer met mais, jackfruit, broccoliasperges en mozzarella.
  • Stap 8 Doe de pizza’s nog eens 15 minuten in de oven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *