Auberginestoof met Bulgur
25 mei 2021
: 2
: 20 min
: 25 min
: 45 min
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 paksoi
- 1 ui
- 1 blik tomaten in saus
- 2 tl pittige kruiden (piri piri of paprika poeder hot)
- 200 gr asperge broccoli
- 1 pak bulgur
- scheutje witte wijn of water
Instructies
- Stap 1 Snijd de aubergines, paksoi en ui in stukjes.
- Stap 2 Fruit de ui aan in een pan met olie.
- Stap 3 Voeg de paksoi, aubergine en broccoli roosjes toe aan de pan.
- Stap 4 Bak een paar minuten en breng op smaak met peper, zout en de piri piri of paprikapoeder.
- Stap 5 Roer de tomaten in saus er door.
- Stap 6 Doe een klein scheutje witte wijn in de pan en laat het mengsel ongeveer 20 min met de deksel op de pan stoven.
- Stap 7 Kook ondertussen de bulgur en hoeveelheid gaar zoals op de verpakking staat.