Thuis proeverij!

Oké de horeca is dicht, maar dat wil niet zeggen dat je niet op horeca niveau kan genieten. Trek die fles wijn open, bel een vriendin en ga samen gezellig borrelen onder het genot van een kaasplankje.

Niet versloffen

We moeten het gezellig maken thuis, ruim je huis op, koop lekkere dingen in, haal een goed boek of magazine en plof heerlijk op de bank. Natuurlijk hoef je niet alleen te zitten in deze tijd, we kunnen allemaal wel wat extra aandacht gebruiken. Dus neem een lekkere gevulde mand mee naar je beste vriendin, of spreek online af. Het belangrijkste is dat je die date gaat plannen, verslof niet in het niks doen. Maak er wat van en denk #watkannogwel.

Nu wil ik je veel vertellen over de kaas, maar ook over de thee die we erbij drinken. Ja je leest het goed, thee! Want naast een wijntje of een portje is thee ook een geschikt product om bij de kaas te nuttigen. Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Een verrassende combinatie, maar ook de kaasplank smaakt nog lekkerder wanneer deze genuttigd wordt met de juiste thee.

Thee & Kaas

Je denkt bij een thee misschien aan scones en andere lekkernijen maar had je al eens aan kaas gedacht? De laatste jaren zien we dan ook steeds vaker combinaties tussen thee en kazen. Naast wijn is thee een uitstekend product om de smaken van de kaas te versterken. Je neemt eerst een slok thee om je mond voor te verwarmen. Daarna proef je de kaas, die dan mooi gaat smelten en een vettig laagje achterlaat in je mond. Neem nog eens twee slokken en je zult het effect van de combinatie thee en kaas merken. Super verassend en al je zintuigen kun je aan het werk zetten, ruik, voel de structuur en proef. Belangrijk is een kwalitatief goede thee, losse thee van teastreet bijvoorbeeld. 

Zwarte thee combineert bijvoorbeeld heel goed bij een blauwschimmel, ik gebruikte de Christmas Dreams vanwege de toevoeging van sinaasappel, amandel en vanille.
Voor de boerenkaas gebruikte ik Oolong thee, Golden Osmantus een rijke zoetige thee.
En bij een brie of loopkaasje zou ik een groene thee pakken, de Jasmine Dragon Pearls zijn super leuk en lekker. Leuk omdat de parels zich openen in water van 90 graden

Kaaswinkel #supportyourlocals

Zuivelhoeve Alkmaar: Deze prachtige winkel in een pittoresk straatje in Alkmaar is een uniek delicatesse winkel. Johan, Jerry en hun vrouwen werkten samen om dit bedrijf tot succes te maken. Met bijna ruim 25 jaar ervaring namen zij de winkel in 2001 over. Ze verkopen er naast kaas ook noten, droge worst, wijn, zelfgemaakte quiche, flamkuchen en toetjes. Door de corona crisis bezoeken de toeristen Alkmaar niet meer, er is geen kaasmarkt meer en zodoende is de winkel door de weeks akelig stil. Wij vinden dat natuurlijk vreselijk, kleine bevlogen ondernemers die het zwaar hebben. Daarom zijn we in samenspraak met deze winkel een actie gestart! Zij brengen het Gezonde Dutchies kaaspakket uit, geheel bij jou thuis bezorgd voor een gezellige avond.

Gezonde Dutchies kaaspakket voor €24.75 een proeverij voor 2 personen, te bestellen op telefoonnummer: 06-15366634 (betaling gaat via tikkie).
*alle kaasjes zijn geschikt voor zwangere vrouwen, behalve Saint – Marcellin

De kaasplank bestaat uit:

Friese kruidnagel Friese Kruidnagelkaas is een kaas waaraan tijdens de bereiding kruidnagel en komijn wordt toegevoegd. Deze van oudsher uit Friesland afkomstige kanterkaas is stevig en heeft een pittige, kruidige smaak
Boerenkaas rauwmelkse Boerenkaas is een Hollandse harde kaas gemaakt op de boerderij van rauwe melk. Omdat de kaas een gegarandeerde traditionele specialiteit is, mag boerenkaas alleen zo heten als de kaas gemaakt is van rauwe melk afkomstig van hoofdzakelijk eigen melkvee
Alte fryske Kenmerkend voor de Alde Fryske is de pittige, volle smaak en mooie kristalvorming. De kaas heeft minimaal een jaar gerijpt en is goed snijdbaar. Gemaakt van de volle melk van koeien die de helft van het jaar buiten staan en veel gras eten. De Fryske wordt gemaakt van volle melk van grotendeels grasgevoerde koeien.
Fourme d’ambert Zachte blauwe schimmel kaas Dit is een koemelkaas, met natuurlijke blauwe schimmel. De Fourme d’Ambert is een traditionele kaas uit de Auvergne. Deze kaas heeft het beschermde AOP label (Appellation d’Origine Protege). De korst is bruingrijs en het zuivel ivoorwit. De kaas heeft een mooi verdeelde blauwader structuur van grijs/groen/blauwe schimmelplekjes. De blauwschimmel is van het type “Penicillium Roqueforti”.
Saint-Marcellinm (niet geschikt bij zwangerschap) De kaas wordt aan de bovenkant gezouten. Uit de vorm (na 3 uur) wordt de kaas aan de andere kant gezouten.
Maar het eigenlijke geheim van de kaas zit in de droogzolders, waar de kaas rijpt en zijn smaak krijgt. De kern van de rijpe kaas is bijzonder romig. Hij ruikt naar noten en heeft een delicate, zurige, gistachtige en fruitige smaak. Fransen eten de kaas wel in zijn geheel verwarmd uit de oven
Morbier De Morbier is een Franse kaas die van oorsprong komt uit het dorp Morbier in de Jura. De kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk waarbij de ochtendmelk wordt gescheiden met een aslaagje van de avondmelk. Na 2 tot 3 maanden rijping in koude ruimtes is een romige en pikante kaas ontstaan.

Gezonde Dutchies kaaspakket voor
€ 24.75 

Bestel deze via 06-15366634 inclusief bezorgen

Afhalen kan ook: Magdalenenstraat 11 Alkmaar.

Rate this post


5 thoughts on “Thuis proeverij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.