Jouw getaway in eigen land, Kampina Staete.

Het kleinschalig park ademt rust, ruimte en natuur. Een plek waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben, maar dan in luxe.
Een plek waar je kan detoxen van het hectische leven. Een plek waar de natuur je omarmt.
Een plek waar we zeker terug willen komen….

Een moment

Wij waren wel toe aan een moment voor onszelf, gezellig als vriendinnen even weg en inspiratie opdoen voor Gezonde Dutchies. Een nachtje weg was de perfecte optie, maar we wisten nog niet waar we precies terecht zouden komen toen Charlotte aan gaf ons graag te willen ontvangen op Kampina Staete. Lodge 9 was voor ons gereserveerd, een prachtige lodge achter op het park, sfeervol en luxe ingericht met twee slaapkamers en een fijne woonkamer met keuken. De badkamer was net zo mooi en luxe!
Met een groot terras kun je heerlijk buiten zitten en kijk je weg over het park, wat mooi is aangelegd met een kruidentuin waar je zelf je kruiden mag plukken. Kinderen kunnen er vrij bewegen en blijven in zicht. Ideaal dus ook voor gezinnen.

We hebben meteen het avond eten geregeld want zo lag er allerlei informatie in de lodge voor ons klaar. We kwamen uit bij Koen Kookt de kok van het naastgelegen hotel die een shared dining diner bij je lodge komt serveren. In de tijd van lock down en niet uiteten kunnen was dit een prachtige oplossing! Fles wijn er bij en je kan heerlijk genieten en uitbuiken in je lodge. Dus meteen gebeld en geregeld.

Wandelen

Ondanks het onvoorspelbare weer hebben we de regenjassen aangetrokken om te gaan wandelen in het natuurgebied. Je loopt het park af en het bos in met diverse mooie wandelroutes. Aan de wandelroutes kom je uit bij verschillende restaurants of cafés waar je buiten de lock down om uiteraard lekker kan gaan zitten en wat kan bestellen. Nu was de optie voor take away, dat hebben we uiteraard gedaan. Met een goed gevulde maag gingen we door, wat een prachtig gebied! Met al die herfstkleuren was het verwondering na verwondering. Bruggetjes met beekjes, meertjes, smalle paadjes of brede voetpaden, bos of heide, je vindt er van alles!
Voor de natuurliefhebber is het een fantastisch gebied, voor de nog te worden natuurliefhebber, dan wordt je het hier wel 😉

De namiddag en avond hebben we doorgebracht in onze lodge, geen tv wel een kletspot, we hebben ons geen moment verveeld.
De bedden hebben ons een goede nachtrust bezorgd en de volgende ochtend konden we aan tafel met een ontbijt dat werd bezorgd. Vers afgebakken broodjes met divers beleg, een gekookt ei en yoghurt met fruit het ontbreekt je aan niets om je dag goed te starten op Kampina Staete.

Of je nu komt voor rust, de natuur, lekker actief wilt kunnen zijn buiten of voor het bourgondische leven, je kunt het daar allemaal vinden!

Kampina Staete
Scheibaan 9a, 5062 TM Oisterwijk
www.kampinastaete.nl

Rate this post


31 thoughts on “Jouw getaway in eigen land, Kampina Staete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *