Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!

Zoet zoeter zoetst……

Dat wij van gezonde snacks houden weten jullie wel, maar smaken die snacks nou altijd lekker? Een snackballetje uit ons boek is niet te vergelijken met een bonbon uit Belgie, maar daar heb je het verschil al. De snackballetjes voeden en een bonbon vult. Ook wij snappen best dat je wel eens lekker wilt snoepen, daarom testen wij regelmatig zoetstoffen die we kunnen toevoegen aan onze bakproducten en of snacks.

Waarom houden we zo van zoet?

sukrin alleproducten-nw

Een nieuwe studie uitgevoerd door onderzoekers van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia heeft alle wetenschappelijke gegevens op een rijtje gezet over de voorkeur van kinderen voor een zoete smaak. Kinderen worden inderdaad allemaal geboren met een uitgesproken voorkeur voor zoet. Dat zou ervoor zorgen dat ze de lichtzoete moedermelk lekker vinden, en het zou een kalmerend effect hebben. De onderzoekers wijzen erop dat kinderen een intensere zoete smaak verkiezen dan volwassenen, en dat de voorkeur voor zoet afneemt tegen het einde van de adolescentie, een periode die samenvalt met het stilvallen van de lichamelijke groei.

Ook de afkeer voor een bittere smaak zou een functie hebben, namelijk gif op een afstand houden. Kinderen zijn hooggevoelig voor een bittere smaak, en zullen bittere voedingsproducten (met name groenten) of geneesmiddelen al snel aan de kant schuiven. Omgekeerd kunnen zoet en zout de gevoeligheid voor een bittere smaak wel afzwakken. De onderzoekers benadrukken dat deze voorkeuren, die een afspiegeling zijn van onze basisbiologie, nadelig kunnen zijn in het moderne eetpatroon en onder meer kunnen leiden tot een overmatige suikerconsumptie(1). Smaakeducatie is dan ook belangrijk om gevarieerd te leren eten.

Sukrin als suikervervanger

sukringold_500g_nor_web

Het merk Sukrin is opgericht in 2007 door het Noorse bedrijf Funksjonell Mat AS. Zij produceren een grote variëteit aan 100% natuurlijke, calorievrije suikeralternatieven; van nature glutenvrije en vetarme meelproducten en koolhydraat-arme, suikervrije gemakkelijk te gebruiken bakmixen.
Ze zijn zeer gedreven om iedereen te helpen een gezondere levensstijl te bereiken en dat sluit aan bij Gezonde Dutchies. Dit doen ze door producten aan te bieden die gemakkelijk in elk dieet in te passen zijn. Of je nu een koolhydraat-arm of suikervrij dieet volgt, een glutenvrij of vezelrijk dieet of je wilt je gewone dieet verrijken met gezondere producten, Sukrin producten zijn perfect. Al hun producten zijn zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk.

Wat vinden wij ervan?

Waar wij blij van werden is het feit dat het resultaat van je bakproducten ook echt goed is! Mooie stijf geklopte eiwitten, lekkere luchtige cake en als stroop heerlijk op een banaanpannenkoek. En natuurlijk, het beste blijft om geen suikers en zoetstoffen te gebruiken. Maar wil je een goed alternatief voor suiker, begin dan hier! Sukrin past wat ons betreft in een healthy lifestyle! Of je nu een koolhydraatarm of een suikervrij dieet volgt, een glutenvrij of vezelrijk dieet, het is ook geschikt voor diabetici.
Wil je meer informatie over Sukrin? Ga dan naar de website.

Deel jij je bakgerechten met ons op social media? Gebruik #gezondedutchies. En heb je ook nog eens Sukrin gebruikt voeg dan even #sukrin toe!

Liefs,

Mirella en Denise

Rate this post


1 thought on “Sukrin als suikervervanger…wij hebben het getest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *