Snicker Speculaas Taart
2 november 2020
: 30 min
: 3 uur 30 min
De taart moet nog een tijdje de koelkast in, houd hier rekening mee.
Ingrediënten
- Snicker bakmix zakje van Powerkitchen
- 2 tl speculaas koekkruiden
- 125 gr roomboter
- 250 gr kwark
- 250 gr mascarpone
- 50 gr zusto (suikervervanger)
- 3 gelatine blaadjes
- 1 kopje espresso (johnsbrothers)
- kokosrasp voor de garnering
- chocolade muesli voor de garnering
- gesmolten chocolade garnering
Instructies
- Stap 1 Doe de ingrediënten uit het zakje snicker mix en 125 gram gesmolten boter in een keukenmachine en maal tot een zachte massa.
- Stap 2 Bedek een kleine taartvorm met bakpapier.
- Stap 3 De snickermix uit de keukenmachine verdeel en druk je op de bodem van de taartvorm.
- Stap 4 Zet de taartbodem weg in de koelkast.
- Stap 5 Leg 3 gelatine blaadjes te weken.
- Stap 6 Meng in een kom
- Stap 7 de kwark, mascarpone, speculaas kruiden en Zusto.
- Stap 8 Zet een kopje espresso en warm deze verder op in een steelpan op het fornuis.
- Stap 9 Los de gelatine blaadjes erin op en meng het geheel door de kwark-mascarpone mix.
- Stap 10 Haal de bodem uit de koelkast en stort de kwark mix erop.
- Stap 11 Garneer het taartje nu met kokosrasp, wat gesmolten chocolade en chocolade muesli.
- Stap 12 Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast op te stijven.