Smûk Ontspannen

Smûk betekent mooi in het Fries. En dat is het het zeker op dit plekje in Friesland in Echtenerbrug. Een plek met veel ruimte waar je kan ontspannen en tot je zelf komt.

Het erf 
De oude boerderij is in tact gebleven. De koeienstal staat er nog, het geeft echt het gevoel alsof je op een erf van de boer verblijft.
De grote schuur is nu een winkel en een plek om samen te komen of om de kids te laten spelen in de speelhoek. In de oude stal zijn douches en toiletten gebouwd, de basis lag er al vanuit de melkveehouderij. Ideaal en rustiek!

Er lopen geitjes, kippen en we hebben een paar konijntjes gespot. Er is een speeltuin voor de kids en een ware boomhut. Verder het erf op staan de Smûk tenten en een geweldige overkapte ruimte om aan tafels te eten of samen te komen voor een spelletje of maak je een kampvuur. Ook vind je daar een keuken en twee sanitair ruimtes. Het is zo heerlijk dat dit geheel ruim op gezet is. Betekent wel dat je flink wat stappen maakt op een dag!
Via een graspad loop je richting het water waar je bootjes kunt huren of je wandeling voortzet naar Echtenerbrug. Onderweg kom je nog twee prachtige en lieve paarden tegen die van hun oude dag staan te genieten in alle rust en met ruimte. 

Smûktenten 
Alles is tot in de puntjes geregeld voor zover dat kan bij back to basic kamperen. Het is luxe gecombineerd met het camping leven. Lekker buiten zijn maar binnen is het comfortabel en fijn. Je neemt alleen je kleding mee, want voor al het andere is gezorgd. En in de hoek achterop het veld vind je afgeschermd van zicht vanuit de tenten een hottub die je kunt huren. Met een prachtig uitzicht over de weilanden waar je in alle rust kunt ontspannen. 

Smûk huisje
Het huisje is weer een heel ander soort ervaring. Een knus gezellig en intiem huisje met voldoende ruimte en voorzien van het luxe van thuis. En hoewel je daarom graag binnen bent, zit je fantastisch op het terras buiten. Met zicht op de geiten weide en er hupsen wat konijntjes rond. De hottub bij het huisje is zeker het proberen waard! Zet de wijn of bubbel even koud vooraf en geniet van een heerlijke avond!

Afsluitend willen we nog kwijt hoe fantastisch Crista en Gert zijn. De eigenaren van Smûk recreatie die er echt alles aan doen om je een fijn verblijf te geven. Waar je ook verblijft alles is goed verzorgd en smaakvol ingericht. Met oog voor detail, stukje duurzaamheid en met zichtbaar passie voor recreatie en hun visie hierop. 

We hebben genoten en het was veel te kort.
Wie weet tot snel, maar jij moet er zeker eens heen 🙂
Informatie en boeken:
www.smukrecreatie.nl


Rate this post


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *