Recept Hollandse Bibimbap

Hollandse Bibimbap

4 februari 2019
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Makkelijk

Een Koreaans gerecht in een Nederlands jasje.

Door:

Ingrediënten
  • 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1/2 broccoli
  • 250 g kipgehakt (of vegetarisch gehakt)
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 potje doperwten
  • 1 punt paprika in stukjes gesneden
  • Voor een topping naar keuze:
  • 1 el chilivlokken of paprikavlokken
  • gesneden bosui
  • 1 wortel in rondjes gesneden
  • 1/2 avocado in stukjes gesneden
  • sesamzaad
  • 1 tomaat in kleine blokjes
Instructies
  • Stap 1 Doe de bloemkool en broccoli roosjes in de blender met twee kopjes water en maal deze fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig maal je in twee delen.
  • Stap 2 Laat de bloemkool en broccoli goed uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenrol.
  • Stap 3 Zet opzij om verder te drogen.
  • Stap 4 Verwarm een scheutje olie in een ruime pan, pers het teentje knoflook uit in de pan en voeg de ui toe.
  • Stap 5 Voeg de kipgehakt toe en bak dit rul op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, sesamolie en de honing toe.
  • Stap 6 Doe de bloemkoolrijst, broccolirijst, doperwten in de pan bij de kipgehakt roer tot het geheel warm is.
  • Stap 7 Doe het geheel in een schaal en voeg toppings naar keuze toe. Wij hebben de wortel, bosui en avocado in de ingrediëntenlijst meegnomen.
  • Stap 8 Eventueel kun je de wortel nog even 1-5 minuten in heet water koken, zodat deze beetgaar wordt.
  • Stap 9 Garneer met sesam zaadjes en nog wat extra sojasaus.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]

Cooqing @ Lucas Rive

Cooqing @ Lucas Rive

Als echte foodie is koken, bakken en eten je passie en ben je hier dan ook graag mee bezig. Misschien zelfs wel dag en nacht omdat je weer eens een nieuw recept bedenkt of uren in de keuken staat om iets te maken. En wanneer […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *