Gevulde Puntpaprika's
4 februari 2019
: 10 min
: 30 min
: 40 min
: Makkelijk
Deze hoeveelheid gebruikten wij voor 2 volwassenen en 1 kind (2 kleine kinderen kan ook, dan heeft ieder een halve paprika).
Ingrediënten
- 3 zoete puntpaprika's (geel, oranje en rood)
- 300 gr kipgehakt
- 1 middelgrote ui
- 150 gr champignons
- 1/2 tl cayennepeper
- 2 tl gedroogde basilicum of vers fijn gesneden
- 1/2 tl knoflookpoeder of een vers half teentje
- 50-75 gr geraspte kaas, eventueel met kruiden zoals in dit recept pestokaas gebruikt is.
- Voor erbij krieltjes in schil, deze kun je meteen mee de oven in doen, lekker makkelijk!
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Stap 2 Snijd de champignons in hele fijne stukjes evenals de ui.
- Stap 3 Meng dit in een kom samen met de kipgehakt, de cayennepeper, knoflookpoeder en basilicum.
- Stap 4 Snijd de paprika’s door de lengte door het midden. En haal de zaadlijsten eruit.
- Stap 5 Leg de paprika’s op een bakplaat met bakpapier.
- Stap 6 Vul de paprika’s nu met het kipgehakt.
- Stap 7 Rasp de kaas en strooi over de paprika’s.
- Stap 8 Zet dit eerst 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Stap 9 Check na 20 minuten even of het goed gaat, misschien moet de bakplaat nog stukje omhoog of juist naar beneden.
- Stap 10 Het gehakt heeft minimaal 30 minuten nodig om goed te garen.
1 thought on “Recept Gevulde Puntpaprika’s”