Muesli Yoghurt Taart
2 mei 2020
: 20 min
: 5 min
: 3 uur 25 min
De taart zelf is zo gemaakt, maar houd rekening met 3 uur koeltijd.
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 200 gr mymuesli (https://nl.mymuesli.com/)
- 150 gr ongezouten roomboter
- 10 dadels
- Voor de vulling:
- 400 gr aardbeien
- 750 ml griekse yoghurt
- 10 gelatine blaadjes
- Decoratie:
- Muesli
- Blauwe bessen
- Aardbeien
Instructies
- Stap 1 Bodem:
- Stap 2 Smelt de roomboter en mix de meusli, dadels en gesmolten boter in de keukenmachine fijn.
- Stap 3 Bekleed het bakblik met bakpapier en druk het meusli mengsel op de bodem goed aan, zet de vorm nu koud.
- Stap 4 Pureer nu de aardbeien en week de gelatine blaadjes zoals beschreven op de verpakking.
- Stap 5 Doe in een pannetje een eetlepel water en een eetlepel aardbeien puree.
- Stap 6 Warm dit langzaam op en voeg de gelatine blaadjes toe, tot deze opgelost zijn.
- Stap 7 Meng de Griekse yoghurt, de aardbeien puree en gelatine mengsel met elkaar.
- Stap 8 Giet dit beslag op de taartbodem en zet deze 3 uur in de koelkast.
- Stap 9 Decoreer de taart met fruit en muesli.