Kruiden lekker en gezond!

Wist je dat je met de juiste kruiden een smaakmaker toevoegt aan je gerecht? Maar in de Nederlandse keuken wordt nog te veel gebruik gemaakt van pakjes en zakjes. Tegenwoordig zijn er veel verschillende gedroogde kruiden en melanges te vinden. Dit is altijd nog beter dan die aanmaakmeuk waar je wat water aan toevoegt. Waar wij op letten is smaak, maar ook de toevoeging van zout of suiker. Ja echt, ook in kruidenmixen zitten soms toevoegingen die je beter achterwege kan laten en helemaal niet nodig zijn! Het gevaar van kant en klaar zakjes is de grote hoeveelheid zout, bah dat kan je gerecht enorm verpesten. Zout wil je zelf kunnen toevoegen in de balans van wat het gerecht nodig heeft.


We hebben nu de kruiden ontdekt van Green Gypsy Spices deze kruiden zijn 100% puur en zonder e-stoffen. De verpakking is leuk om te zien en de namen van de verschillende kruiden zijn erg grappig. De verpakking is tevens super helder want er staat op wat er in zit! De kruidenzoeker op de website is een handig hulpmiddel als je net als wij niet kunt kiezen. Want zeg nou eerlijk, je wilt toch eigenlijk al deze kleurrijke potjes in je kast hebben shinen?!


De smaaktest! 
Natuurlijk testen we deze kruiden op geur, smaak en toepassing. Met deze pure kruiden heb je een smaaksensatie zonder verlies van smaak van het gerecht. Wij testen diverse kruiden waaronder de nasi&co. Mirella maakt graag bloemkoolrijst, maar wees eerlijk je moet best wat toevoegen als je bloemkool de smaak van nasi wilt geven. Knoflook, gember, van alles wordt uit de kast gehaald. Nu alleen maar de bloemkoolrijst bakken met 1 tot 2 eetlepels nasi&co van Green Gypsy Spices en klaar! Kind kan de was doen zeggen we dan. 


Een tomatensoep met zoete twist durfden we ook aan met de Pumpkin Spice mix. Dit is een heerlijk aromatisch kruidenmengsel, wat perfect past bij al jouw next level zoete baksels zoals taarten, koekjes, bananenbrood en pancakes. De kruidige en zoete kaneel geeft een warme smaak aan je baksels, maar de mix krijgt pas écht meer diepte door onder anderen de nootmuskaat, de koriander en het vleugje steranijs. Je hebt zo veel meer smaak dan alleen gebruik van kaneel. 

Denise bakte aardappelen in de oven met de Potatoes for Pimps mix. De paprika uit de mix ruik je goed, maar in combinatie met de andere smaakmakers in de mix brengt dit een mooie balans bij de aardappels. Het geeft een lekkere pit en je huis ruikt heerlijk!

Pumpkin Spice mix gebruikte Denise ook voor cupcakes. Lekker met appel of banaan door de cupcake heen heb je de zachte smaak van zoet fruit als tegenhanger van de kruidenmix. 
Wat erg fijn is dat de potten handig te gebruiken en te bewaren zijn. En je doet vrij lang met een pot, vaak heb je maar tot een eetlepel van de mix nodig in je gerecht.


Tijd dus om zelf een je Green Gypsy Spices in je keukenkastje te hebben staan!
Je shopt dit makkelijk in de webshop.
Heel veel kook – en bakplezier gewenst!

Rate this post


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *