Kerst Amuse Sint Jacobsschelpen
15 december 2021
: 10 min
: 5 min
: 15 min
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 12 sint jacobsschelpen
- 1 avocado
- 1 el verse dille
- 2 limoenen
- klein scheutje honing
- 1el olijfolie
- zout en peper
- Rode bessen ter garnering
Instructies
- Stap 1 Bak de sint jacobsschelpen in een pan met wat olie of boter.
- Stap 2 De bereidingstijd hangt af van de grootte. Bak ze niet week, ze moeten wel een beetje stevig blijven.
- Stap 3 Snijdt de avocado in kleine blokjes.
- Stap 4 Pers 2 limoenen uit.
- Stap 5 Meng het limoensap met de avocado en doe hier de dille bij.
- Stap 6 Voeg olijfolie toe en de honing naar smaak. Het zoet van de honing breekt het zuurtje een beetje.
- Stap 7 Breng op smaak met zout en peper.
- Stap 8 Serveer op een lepel of klein bordje door de sint jakobsschelp op een bedje van de avocado te leggen.
- Stap 9 Garneer met rode bessen.