Curry Garnalen Soep

Curry Garnalen Soep

2 april 2021
: 2-3
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Ingrediënten
  • halve liter kip of groentenbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 2 bosuien
  • stukje verse gember
  • 250 gr garnalen zonder staart (diepvries)
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 ml room of kokosmelk
  • citroengras in grove stukken voor de smaak tijdens koken chilipeper naar smaak
  • Courgette in kleine blokjes toevoegen is optioneel.
Instructies
  • Stap 1 Snipper de knoflook.
  • Stap 2 Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Stap 3 Snijd de verse gember heel fijn.
  • Stap 4 Pers de limoen uit.
  • Stap 5 Zet de soeppan op het vuur met een beetje olie.
  • Stap 6 Bak hierin de knoflook en gember kort aan.
  • Stap 7 Blus af me de bouillon.
  • Stap 8 Voeg de room, de kerriepoeder, limoen, bosui, citroengras en chilipeper hieraan toe.
  • Stap 9 Roer het geheel op middelhoog vuur 1 minuut.
  • Stap 10 Voeg nu de garnalen toe en laat het geheel 5-10 minuten op laag vuur koken.
  • Stap 11 Heb je een courgette dan kun je deze kort meekoken in kleine blokjes.
  • Stap 12 Citroengras verwijder bij het opscheppen.
Rate this post


25 thoughts on “Curry Garnalen Soep”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *