Cheesecake
26 januari 2019
: 15 min
: 30 min
: 2 uur 30 min
: Makkelijk
Ik heb dit recept gemaakt en kon er 4 x 1 persoons quichevormen mee vullen. Gebruik je cupcake bakvormen van normaal formaat zou je er 5 tot 6 vormen mee kunnen vullen. Als je de light variant gebruikt houd dan wel 300 gr roomkaas aan. Op elke 300 gr roomkaas gebruik je 1 ei!
Ingrediënten
- 1 pak Philadelphia roomkaas (300 gr) / kies je light dan 2 pakjes van 200 gr
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- 1,5 el (gesmolten) zachte roomboter ongezouten
- 2 el honing
- 3 grote speltkoeken (liefst gezoet met honing en dus zonder geraffineerde suikers)
Instructies
- Stap 1 Maal de koeken fijn en mix met de roomboter.
- Stap 2 Vet cupcake bakvormen of kleine quichevormen in met wat kokosolie of nog beetje boter.
- Stap 3 Verdeel de fijngemalen koek gelijkmatig over de bakvormen. Lees hierover in notities.
- Stap 4 Klop de roomkaas los in een kom met een handmixer of in keukenmachine.
- Stap 5 Voeg hierbij het ei, vanille extract en honing aan toe en mix nog goed.
- Stap 6 Verdeel dit mengsel over de bakvormen met het koek.
- Stap 7 Zet in de oven op 190 graden voor ongeveer 30 minuten.
- Stap 8 Laat 10 minuten afkoelen op een rooster in de vormen en zet nog voor 2 uur weg in de koelkast.