Carpe Diem – Lief Leven

Leven met een lach en een traan…

Het nieuws van Anne, niet meer in leven, het is aan niemand voorbij gegaan. En hoewel het enorm triest nieuws is kan ik er iets moois uithalen. Namelijk de kracht van social media, deze heeft gezorgd voor een groot bereik en bijgedragen aan het
vinden van Anne. Daarnaast hebben zo veel mensen vrijwillig geholpen, elkaar vinden en verbinden. Prachtig toch?!
Helaas zijn er nog heel veel vermissingen van mensen waarvan we niks weten, poef weg zijn ze.
Dit is triest en ik hou hoop dat achterhaald kan worden wat er met hen is gebeurd, zeker voor de nabestaanden.

carpe diem

Waarom dit onderwerp?

Afgelopen zondag liep ik met mijn man door het bos, een bos midden in een dorp, dus niet spannend en niet afgelegen. Toen dacht ik aan Anne. Want wat als ik een volgende keer bedenk om er alleen even op uit te gaan, zoals ik nu ook wel eens doe even wandelen door de duinen, vervolgens kom ik niet meer terug.  Door toedoen van een ander, iemand die kwaad wil doen… bah het idee alleen al. Dat is toch te gek voor woorden, nog gekker dat ik me daar dus bewust en onbewust mee bezig hou. Terwijl ik echt geen angsthaas ben, plus dat ik enorm sterk ben natuurlijk 😉

Soms heb ik gesprekken met mensen die het spannend vinden dat ze zó te volgen zijn, door overheid, hackers, de buren, enzovoort. Gelukkig is het daarom ook weer makkelijker sporen te volgen en iemand te kunnen vinden. Ik heb niks te verbergen, zeg ik dan, dus maak ik me niet zo druk, de wereld veranderd nu eenmaal in die richting en wij bewegen daarin mee. Ik hoop alleen dat onze veiligheid geborgd is.

Mijn kind

Naast mijn eigen bewustwording van ergens alleen heen gaan, ben ik ondertussen mijn dochter aan het opvoeden. Waaronder het stuk zelfstandig worden. Dus naast de taken in huis waarbij ze helpt, het zelf omkleden en tandenpoetsen enzovoort, betekent dit ook af en toe alleen van school naar huis lopen, dit blijf ik spannend vinden. Ik vertrouw haar namelijk blind, maar de mensen erom heen niet op die momenten. Wat betekent dat als ik dit van te voren weet ze haar mobiel al mee naar school neemt en ze mij belt of appt als ze uit school komt en thuis is. Daarnaast heeft haar mobiel GPS, waardoor ik haar kan tracken, een enorme geruststelling. Alleen erg jammer dat dit nodig is voor mijn gemoedsrust. Praten over dingen helpt weer bij haar bewustwording, zo kijkt ze bijvoorbeeld ook het Jeugdjournaal en wordt daar de realiteit gewoon behandeld. Loslaten…. het is niet niks.

Tot slot

Het is geen onderwerp gerelateerd aan Gezonde Dutchies, maar we houden ons naast voeding ook bezig met onze mindset. Deze is van invloed op ons eet- en beweeggedrag. Vanochtend heb ik eerst kort aan yoga gedaan en daarna even heel fijn en heel lang muziek geluisterd. Mijn mind even offline gezet terwijl ik bezig was met de dagelijkse dingen in huis. Nu schrijf ik het van me af en hoop ik jou een stukje te helpen. Struggles hebben we allemaal, we zijn wezens met een hart en een ziel. Loslaten waar ik me gisteren zo druk om maakte, vandaag genieten van een nieuwe zonnige dag en een blij kind dat uit school komt.
Een dag die ik beleef, een dag waarin ík leef, een dag die niet voorbij gaat zonder lach.

Zorg eerst goed voor jezelf, voordat je voor anderen kunt zorgen! Daarnaast zit geluk in de kleine dingen, waardeer deze en je bent een rijk mens. Dat is het leven.

Liefs,

Denise

 

 

Rate this post


1 thought on “Carpe Diem – Lief Leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *