Bloemkoolrijst met Tempeh

Bloemkoolrijst met Tempeh

28 oktober 2019
: 10 min
: 10 min
: 20 min

Voor 2 personen

Door:

Ingrediënten
  • tempeh blokjes van Boon
  • puur natuur pindakaas
  • amandelmelk of andere plantaardig melk voor de satésaus
  • 1 kleine bloemkool
  • bakje tauge
  • spitskool heel en in smalle reepjes gesneden
  • rode paprika
  • olijfolie
  • optioneel komkommer voor extra garnering en kleur op bord
Instructies
  • Stap 1 Maak de bloemkool vrij van de bladeren en harde steel.
  • Stap 2 Rasp deze fijn, mogelijk in een keukenmachine.
  • Stap 3 Snijd de paprika en spitskool in dunne reepjes.
  • Stap 4 Zet een wok op het vuur en bak hierin de bloemkoolrijst gaar en beetje krokant.
  • Stap 5 Zet dit weg in een schaal.
  • Stap 6 Wok nu de tempeh zacht en voeg hier kort de groenten aan toe.
  • Stap 7 Ondertussen verwarm je de pindakaas met wat (plantaardige) melk in een pannetje.
  • Stap 8 Je kunt hier wat ketjap of sambal aan toevoegen voor extra smaak.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *