Bloemkoolrijst met Tempeh
28 oktober 2019
: 10 min
: 10 min
: 20 min
Voor 2 personen
Ingrediënten
- tempeh blokjes van Boon
- puur natuur pindakaas
- amandelmelk of andere plantaardig melk voor de satésaus
- 1 kleine bloemkool
- bakje tauge
- spitskool heel en in smalle reepjes gesneden
- rode paprika
- olijfolie
- optioneel komkommer voor extra garnering en kleur op bord
Instructies
- Stap 1 Maak de bloemkool vrij van de bladeren en harde steel.
- Stap 2 Rasp deze fijn, mogelijk in een keukenmachine.
- Stap 3 Snijd de paprika en spitskool in dunne reepjes.
- Stap 4 Zet een wok op het vuur en bak hierin de bloemkoolrijst gaar en beetje krokant.
- Stap 5 Zet dit weg in een schaal.
- Stap 6 Wok nu de tempeh zacht en voeg hier kort de groenten aan toe.
- Stap 7 Ondertussen verwarm je de pindakaas met wat (plantaardige) melk in een pannetje.
- Stap 8 Je kunt hier wat ketjap of sambal aan toevoegen voor extra smaak.