Bloemkoolrijst met Tempeh

Bloemkoolrijst met Tempeh

28 oktober 2019
: 10 min
: 10 min
: 20 min

Voor 2 personen

Door:

Ingrediënten
  • tempeh blokjes van Boon
  • puur natuur pindakaas
  • amandelmelk of andere plantaardig melk voor de satésaus
  • 1 kleine bloemkool
  • bakje tauge
  • spitskool heel en in smalle reepjes gesneden
  • rode paprika
  • olijfolie
  • optioneel komkommer voor extra garnering en kleur op bord
Instructies
  • Stap 1 Maak de bloemkool vrij van de bladeren en harde steel.
  • Stap 2 Rasp deze fijn, mogelijk in een keukenmachine.
  • Stap 3 Snijd de paprika en spitskool in dunne reepjes.
  • Stap 4 Zet een wok op het vuur en bak hierin de bloemkoolrijst gaar en beetje krokant.
  • Stap 5 Zet dit weg in een schaal.
  • Stap 6 Wok nu de tempeh zacht en voeg hier kort de groenten aan toe.
  • Stap 7 Ondertussen verwarm je de pindakaas met wat (plantaardige) melk in een pannetje.
  • Stap 8 Je kunt hier wat ketjap of sambal aan toevoegen voor extra smaak.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *