BBQ recept met Natuurazijn

De bbq kan zo langzamerhand weer uit de schuur gepakt worden. We richten en verheugen ons op de mooie dagen waarin we gezellig in de tuin kunnen eten. Wat wij Nederlanders nog wel iets beter zouden kunnen doen is ook met passie en wat liefde echte smaakvolle gerechten klaar maken op de bbq. Dus hebben wij een heerlijk recept voor je om mee aan de slag te gaan!

Onmisbaar is natuurazijn

Wie geen natuurazijn in de keukenkast heeft staan mist een essentieel zuurtje en een echt smaakversterker! Natuurazijn is onmisbaar bij ons in de keuken, het is een natuurlijke smaakmaker en wat ons betreft het ingrediënt voor in elke marinade en of dressing. Je kunt altijd een scheutje aan je soep, saus, dressing of marinade toevoegen.
Het gebruik van natuurazijn in een recept versterkt de smaak van het gerecht. Wist je dat het vlees ook veel malser blijft met een goede marinade op basis van azijn? Dat komt doordat de eiwitten in het vlees afgebroken worden door de toevoeging van de natuurazijn. En dat het vlees nog beter en voller smaakt als je het vlees lang laat intrekken in de marinade. Het is de voorbereiding echt meer dan waard. In dit geval is een goede voorbereiding een rijke smaakbeleving!

De azijnen van Tromp & Rueb zijn volgens eeuwenoude receptuur op
ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping, tot
stand gekomen in een modern vervaardigingsproces. Het resultaat is een
karakteristieke azijn tegen een betaalbare prijs en 100% puur.

Recept 

Mals gegrilde kip met zomerse venkel salade
Ingrediënten:
Marinade:
2 eetlepels natuurazijn van Tromp & Rueb
1 eetlepel oestersaus
1/3 rode peper 
1 rode ui
2 tenen knoflook

Bereiding marinade:
Meng de oestersaus en de natuurazijn door elkaar. Snipper de ui, knoflook en peper en meng dit met de natuurazijn en oestersaus.

Ingrediënten voor het vlees en de salade
500 gram kipfilet
1/2 venkel
1 zak gemengde groene salade
25 gr wortel rasp
1 halve komkommer
agave siroop
zwarte sesam zaadjes
scheutje natuurazijn

Bereiding kip en salade:
Snijdt de kip in lange haasjes en leg deze in de marinade, je kan ze ook
vooraf op je stokje rijgen, zo voorkom je vieze vingers.
Leg de kip in de marinade, liefst een aantal uur, maar hoeft niet als je haast hebt.
Begin aan de salade.
Meng de groene sla met de wortel rasp in een kom. Snijd de komkommer in stukjes en de venkel in mooie lange reepjes. Meng alle groenten door elkaar en besprenkel het geheel met wat natuurazijn, straks kun je de salade garneren met de dressing.
Leg de kip op de bbq of grill plaat, door de natuurazijn blijft de kip lekker
mals.
Wanneer de kip gaar is, smeer je de kip met een kwastje nog lichtjes in
met agave siroop en besprenkel je de kip met zwarte sesam zaadjes 

Ingrediënten voor de dressing:
1 eetlepel kwark
1 eetlepel agave siroop
1 bosje citroen melisse 
1 eetlepel natuurazijn van Tromp & Rueb

Bereiding dressing:
Meng alle ingrediënten door elkaar, snijdt de citroenmelisse fijn en meng
die door de dressing, laat het geheel even staan en intrekken. Serveer dit over de salade zodra het vlees gaar is.

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *