Azijn en vis!

Azijn en vis! Dit blijkt een prima combinatie om mee te variëren. 
Warme zalm, lekker, gezond, sterk van smaak en veelzijdig in verwerking. Zalm is de superster onder de eetbare vissen, maar ook zijn manier van leven verbaast ons. Hij verandert van zoet- naar zeewatervis en weer terug, om slechts duizenden kilometers af te leggen tussen zijn geboorteplaats, de open oceaan en zijn paaigronden.
* Wij vertellen je meer over het gebruik van natuurazijn die 100% puur is in ons gerecht.

Zalm combineren met natuurazijn

Zalm kan je koud en warm serveren, wij maakten een salade met warme zalm. Een frisse marinade en dressing zal je smaakpapillen doen exploderen. De combinatie zilt, zoet en zuur gaan echt super samen. 
De eikenhoutgerijpte natuurazijn van Tromp & Rueb heeft een eeuwenoude traditie. Vroeger werd de natuurazijn nog bereid door handmatig alcohol te sproeien over houtkrullen. Nu passen de brouwers een rijpingsproces toe met moderne technologie op diezelfde traditionele basis. Het resultaat is een zachte en aromatische natuurazijn van Tromp & Rueb.

Wanneer een maaltijd vrij veel vet zoals zalm bevat, dan is het belangrijk om hier wat tegenwicht aan te bieden door middel van een smakelijk zuur, zoals de Tromp & Rueb natuurazijn. Door deze natuurazijn toe te voegen zorg je ervoor dat de vetten beter te proeven zijn en maak je het complete gerecht lichter.

Gezond

Zalm is een vette vissoort het is mals en toch sterk van smaak. Het bevat een groot deel van de vitaminen, voedingsstoffen, eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezonde voeding. Geen wonder dus dat zalm een van de populairste eetbare vissen in Nederland is. Wij hebben een lekker recept voor je waarbij de toevoeging van natuurazijn van Tromp & Rueb het gerecht in balans brengt en de smaken duidelijk aanwezig en te herkennen zijn. Zalm overheerst zo niet in dit recept en de fruitige frambozen zijn niet te missen. De courgette geeft een rustige basis met de knapperige pijnboompitten die weer een notige smaak toevoegen.
Tip: Als je zalm wilt bakken, moet je dit maar heel kort doen, maar wel aan beide kanten in een voldoende hete pan. Hoe langer de braadtijd, hoe meer waardevolle vitaminen en voedingsstoffen verloren gaan.

Recept

Ingrediënten per persoon
1/2 courgette
10 frambozen 
2 eetlepels natuurazijn van Tromp & Rueb
1 eetlepel honing 
1 eetlepel olijfolie 
pijnboompitten 
witte peper
munt 
zalmmoot 

Bereiding
Begin met het maken van de dressing voor de salade, bestaande uit een eetlepel natuurazijn, eetlepel olijfolie, wat gesneden munt. 
Snijd de courgette in dunne schijfjes, dit kan je ook doen met een kaasschaaf. Meng de dressing van hierboven met de courgette schijfjes. 
Maak vervolgens de marinade voor de zalm.
Bestaande uit een eetlepel natuurazijn, 5 geprakte frambozen en een eetlepel honing. Meng dit goed door elkaar. 
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan, tot deze een beetje kleur hebben. Doe een beetje boter in de pan. Bestrooi de zalm met wat witte peper en bak deze op hoog vuur 1 minuut aan beide zijden. Daarna nog 2 minuten op laag vuur garen. Je kan natuurlijk ook de zalm in de oven of op de bbq bakken. 
Haal de courgette uit de marinade en beleg het bord ermee. Bestrooi de courgette met wat verse frambozen en munt blaadjes.
Daarna de pijnboom pitten en als laatste leg je de warme zalm erop. 
Bestrijk de zalm nu met de framboos honing azijn marinade.

Wij kiezen bewust voor een lichte salade, een salade die simpel te maken is maar in zijn eenvoud heerlijk smaakt door de natuurazijn van Tromp & Rueb te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om veldsla of botersla toe te voegen. En je kunt er een vers afgebakken volkoren broodje of crackers bij eten.

Eetsmakelijk!

*gebruikte bron www.msc.nl


Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *