Azijn en vis!

Azijn en vis! Dit blijkt een prima combinatie om mee te variëren. 
Warme zalm, lekker, gezond, sterk van smaak en veelzijdig in verwerking. Zalm is de superster onder de eetbare vissen, maar ook zijn manier van leven verbaast ons. Hij verandert van zoet- naar zeewatervis en weer terug, om slechts duizenden kilometers af te leggen tussen zijn geboorteplaats, de open oceaan en zijn paaigronden.
* Wij vertellen je meer over het gebruik van natuurazijn die 100% puur is in ons gerecht.

Zalm combineren met natuurazijn

Zalm kan je koud en warm serveren, wij maakten een salade met warme zalm. Een frisse marinade en dressing zal je smaakpapillen doen exploderen. De combinatie zilt, zoet en zuur gaan echt super samen. 
De eikenhoutgerijpte natuurazijn van Tromp & Rueb heeft een eeuwenoude traditie. Vroeger werd de natuurazijn nog bereid door handmatig alcohol te sproeien over houtkrullen. Nu passen de brouwers een rijpingsproces toe met moderne technologie op diezelfde traditionele basis. Het resultaat is een zachte en aromatische natuurazijn van Tromp & Rueb.

Wanneer een maaltijd vrij veel vet zoals zalm bevat, dan is het belangrijk om hier wat tegenwicht aan te bieden door middel van een smakelijk zuur, zoals de Tromp & Rueb natuurazijn. Door deze natuurazijn toe te voegen zorg je ervoor dat de vetten beter te proeven zijn en maak je het complete gerecht lichter.

Gezond

Zalm is een vette vissoort het is mals en toch sterk van smaak. Het bevat een groot deel van de vitaminen, voedingsstoffen, eiwitten en gezonde omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezonde voeding. Geen wonder dus dat zalm een van de populairste eetbare vissen in Nederland is. Wij hebben een lekker recept voor je waarbij de toevoeging van natuurazijn van Tromp & Rueb het gerecht in balans brengt en de smaken duidelijk aanwezig en te herkennen zijn. Zalm overheerst zo niet in dit recept en de fruitige frambozen zijn niet te missen. De courgette geeft een rustige basis met de knapperige pijnboompitten die weer een notige smaak toevoegen.
Tip: Als je zalm wilt bakken, moet je dit maar heel kort doen, maar wel aan beide kanten in een voldoende hete pan. Hoe langer de braadtijd, hoe meer waardevolle vitaminen en voedingsstoffen verloren gaan.

Recept

Ingrediënten per persoon
1/2 courgette
10 frambozen 
2 eetlepels natuurazijn van Tromp & Rueb
1 eetlepel honing 
1 eetlepel olijfolie 
pijnboompitten 
witte peper
munt 
zalmmoot 

Bereiding
Begin met het maken van de dressing voor de salade, bestaande uit een eetlepel natuurazijn, eetlepel olijfolie, wat gesneden munt. 
Snijd de courgette in dunne schijfjes, dit kan je ook doen met een kaasschaaf. Meng de dressing van hierboven met de courgette schijfjes. 
Maak vervolgens de marinade voor de zalm.
Bestaande uit een eetlepel natuurazijn, 5 geprakte frambozen en een eetlepel honing. Meng dit goed door elkaar. 
Rooster de pijnboompitten even in een droge pan, tot deze een beetje kleur hebben. Doe een beetje boter in de pan. Bestrooi de zalm met wat witte peper en bak deze op hoog vuur 1 minuut aan beide zijden. Daarna nog 2 minuten op laag vuur garen. Je kan natuurlijk ook de zalm in de oven of op de bbq bakken. 
Haal de courgette uit de marinade en beleg het bord ermee. Bestrooi de courgette met wat verse frambozen en munt blaadjes.
Daarna de pijnboom pitten en als laatste leg je de warme zalm erop. 
Bestrijk de zalm nu met de framboos honing azijn marinade.

Wij kiezen bewust voor een lichte salade, een salade die simpel te maken is maar in zijn eenvoud heerlijk smaakt door de natuurazijn van Tromp & Rueb te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om veldsla of botersla toe te voegen. En je kunt er een vers afgebakken volkoren broodje of crackers bij eten.

Eetsmakelijk!

*gebruikte bron www.msc.nl

Rate this post


29 thoughts on “Azijn en vis!”

  • I must point out my affection for your kind-heartedness in support of persons who should have help with this particular field. Your personal dedication to passing the message all through came to be wonderfully useful and has in every case helped girls like me to attain their goals. This helpful help and advice entails a whole lot to me and far more to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.

  • I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. All the best

  • I like this web blog very much, Its a real nice situation to read and incur information. “From now on, ending a sentence with a preposition is something up with which I will not put.” by Sir Winston Churchill.

  • Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

  • Hello there, You’ve done an excellent job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.

  • Good ?V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

  • Good ?V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

  • Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any way you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

  • I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

  • Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & help different customers like its helped me. Great job.

  • I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

  • Helpful information. Fortunate me I found your web site by accident, and I’m stunned why this coincidence didn’t happened in advance! I bookmarked it.

  • I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  • Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  • I simply needed to thank you so much all over again. I’m not certain the things I would have used in the absence of the entire recommendations shown by you regarding this question. It was a very scary concern in my position, however , observing this well-written avenue you processed it made me to leap over fulfillment. I am just happy for this assistance and trust you comprehend what a powerful job you are always putting in educating the rest through the use of your blog. Most likely you’ve never encountered all of us.

  • Hi would you mind stating which blog platform you’re using? I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.