Aardbei Yoghurt Taart

Aardbei Yoghurt Taart

26 januari 2019
: 30 min
: 3 uur 30 min
: Makkelijk

Dit is een fijn taartje waarbij je zonder schuldgevoel aan het snoepen bent.

Door:

Ingrediënten
  • Bodem:
  • 5 dadels
  • 100 gr havermout
  • 50 gr granola
  • 50 gr kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 2 el stevia van Steviala
  • Vulling:
  • 500 gr griekse stijl yoghurt
  • 4 gelatine blaadjes
  • 150 gr aardbeien
Instructies
  • Stap 1 Maal de dadels (zonder pit) fijn in een keukenmachine.
  • Stap 2 Voeg daar alle droge ingrediënten aan toe.
  • Stap 3 Bekleed een kleine ronde bakvorm (22cm) met bakpapier en vet in met wat kokosolie.
  • Stap 4 Doe nu het mengsel in de bakvorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan.
  • Stap 5 Zet weg in de koelkast.
  • Stap 6 Ga nu verder met de vulling:
  • Stap 7 Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (5 minuten ongeveer).
  • Stap 8 Mix de yoghurt met de aardbeien (in de machine eventueel).
  • Stap 9 Dit kun je nog wat zoeten met stevia of honing.
  • Stap 10 Verwarm een pannetje op het vuur en doe met 1 el water de gelatineblaadjes er 1 voor 1 bij.
  • Stap 11 Roer door en roer het daarna bij het yoghurtmengsel.
  • Stap 12 Laat dit even afkoelen 5-10 minuten.
  • Stap 13 Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel yoghurtmengsel over de bodem.
  • Stap 14 Zet weer terug in de koelkast en laat minimaal 3 uur staan om te koelen.
Rate this post


3 thoughts on “Aardbei Yoghurt Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *