Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

29 november 2020
: 12
: 30 min
: 15 min
: 1 uur 45 min

Het koekjesdeeg moet even een uur koelen voordat je verder kan met uitsteken en bakken.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de koekjes:
  • 200 gr havermout
  • 125 gr zelfrijzend amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr zusto (suikervervanger)
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 100 gr kokosolie
  • 8 el melk
  • Voor de botercrème:
  • 200 gr zachte boter
  • 75 gr zusto
  • 3 tl espresso
  • 1 el cacaopoeder
Instructies
  • Stap 1 Meng alle ingrediënten en kneed dit tot een glad koekjes deeg.
  • Stap 2 Leg het deeg een uur in de koelkast en verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 3 De botercrème:
  • Stap 4 Meng de ingrediënten en klop ze tot een mooi glad geheel. Doe de botercreme in een spuitzak en leg deze in de koelkast.
  • Stap 5 Pak het deeg uit de koelkast en rol dit op bakpapier glad uit.
  • Stap 6 Steek nu ongeveer 12 koekjes uit het deeg, tip keer een thee mok en steek hier de koekjes mee uit, zo krijg je mooie ronde koekjes.
  • Stap 7 Bak de koekjes ongeveer 15 minuten af op 175 graden, laat ze daarna goed afkoelen.
  • Stap 8 Wanneer de koekjes koud genoeg zijn haal je de botercreme uit de koelkast. Decoreer de koekjes nu met mooie toefjes!
  • Stap 9 Wil je in het midden ook nog glazuur meng dan zusto met een drup citroensap en giet het glazuur in het midden. Zet de koekjes in de koelkast voor consumptie, zo blijft de botercreme stevig.
Rate this post

Gerelateerde Posts



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *