Dadel Noten Taart

Dadel Noten Taart

15 maart 2021
: 30 min
: 40 min
: 1 uur 10 min

Let op koeltijd van drie uur!

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml olie
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el agave siroop
  • Voor de topping:
  • 400 gr ontpitte dadels (van Koro)
  • 1 hand hazelnoten (van Koro)
  • 125 gr gesmolten roomboter
  • 1/2 reep pure chocolade (minimaal 72%)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Meng in een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem: ei, havermout, olie, yoghurt en agave siroop.
  • Stap 3 Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Stap 4 Giet het fijne beslag in de vorm en bak deze 40 minuten in de oven.
  • Stap 5 De vulling maak je als volgt:
  • Stap 6 Smelt de boter in een pannetje, let op niet aan laten branden. Pureer de dadels en de noten met de boter in een blender fijn.
  • Stap 7 Dit is een dik beslag wat je over de afgebakken bodem bestrijkt.
  • Stap 8 Smelt de pure chocolade in een pannetje en dek de taart af met de gesmolten chocolade.
  • Stap 9 Hak wat noten fijn en bijvoorbeeld wat gepofte quinoa als deco op de taart.
  • Stap 10 Zet de taart 3 uur in de koelkast.
  • Stap 11 Serveer koud en kleine stukjes, want deze taart is best machtig.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *