Dadel Noten Taart

Dadel Noten Taart

15 maart 2021
: 30 min
: 40 min
: 1 uur 10 min

Let op koeltijd van drie uur!

Door:

Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml olie
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el agave siroop
  • Voor de topping:
  • 400 gr ontpitte dadels (van Koro)
  • 1 hand hazelnoten (van Koro)
  • 125 gr gesmolten roomboter
  • 1/2 reep pure chocolade (minimaal 72%)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Meng in een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor de bodem: ei, havermout, olie, yoghurt en agave siroop.
  • Stap 3 Vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  • Stap 4 Giet het fijne beslag in de vorm en bak deze 40 minuten in de oven.
  • Stap 5 De vulling maak je als volgt:
  • Stap 6 Smelt de boter in een pannetje, let op niet aan laten branden. Pureer de dadels en de noten met de boter in een blender fijn.
  • Stap 7 Dit is een dik beslag wat je over de afgebakken bodem bestrijkt.
  • Stap 8 Smelt de pure chocolade in een pannetje en dek de taart af met de gesmolten chocolade.
  • Stap 9 Hak wat noten fijn en bijvoorbeeld wat gepofte quinoa als deco op de taart.
  • Stap 10 Zet de taart 3 uur in de koelkast.
  • Stap 11 Serveer koud en kleine stukjes, want deze taart is best machtig.
Rate this post


25 thoughts on “Dadel Noten Taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *