Curry met Garnalen

Curry met Garnalen

26 mei 2020
: 4
: 15 min
: 15 min
: 30 min

1 grote bloemkool zorgt voor 600 gram bloemkoolrijst, kies dus voor een mini bloemkool of vries 300 gram ongebakken bloemkool in. Van gember kun je elke avond een plakje afsnijden en in gekookt water drinken als thee

Door:

Ingrediënten
  • 300 gr aubergine (1 stuk)
  • 300 gr peen (1 stuk)
  • 1 hele paprika
  • 2,5 eetlepel kurkumakruiden zonder zout
  • 1/3 rode peper zonder zaden
  • 10 stelen koriander
  • 1 plakje (van 4 cm ongeveer) gember
  • 80 ml kokosmelk
  • 300 gram (knoflook)garnalen (diepvries)
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht 130 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Snijd koriander, paprika, aubergine, peen, rode peper, gember in kleine stukjes. 
  • Stap 2 Gebruik kant en klare bloemkoolrijst of maak het zelf van een verse bloemkool in de keukenmachine. 
  • Stap 3 Bak in 2 eetlepels olijfolie de groenten en de garnalen. 
  • Stap 4 Als de garnalen gaar zijn voeg je de volgende ingrediënten toe: de kikkererwten, kokosmelk en kurkuma kruiden.
  • Stap 5 Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af. 
  • Stap 6 Doe in een pan een eetlepel olijfolie en roerbak 3 minuten de bloemkoolrijst.
  • Stap 7 Voeg de overige zilvervliesrijst er na 3 minuten bij en roer dit even goed om. 
  • Stap 8 Bak 4 eitjes erbij en je maaltijd is klaar.
  • Stap 9 Serveer het rijstmengsel met een eitje en currysaus. 
Rate this post

Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *