Chocolate Fudge Cake
30 januari 2019
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 200 gr havermout
- 2-3 el kokosolie (gesmolten)
- 8-10 dadels
- 1 el honing of andere vloeibare zoeter (liefst geen geraffineerde suiker)
- Voor de fudge:
- 400 ml kokosmelk (uit blik zonder andere toevoegingen)
- 125 gr minimaal 80 % pure chocolade
- 1/2 el Agar Agar (vegan vervanger van gelatine, te koop bij Ekoplaza)
Instructies
- Stap 1 Begin met de bodem:
- Stap 2 Maal de dadels samen met de havermout, de kokosolie en de honing tot een plakkerig geheel.
- Stap 3 Verdeel dit gelijkmatig in een normale grootte cakevorm of een andere vorm ongeveer 15-22 cm.
- Stap 4 Zet in de koelkast om hard te laten worden.
- Stap 5 Ondertussen ga je verder met de fudge.
- Stap 6 Zet de kokosmelk op het vuur in een pan. Smelt hier langzaam in kleinere stukken de chocolade in.
- Stap 7 Blijf roeren tot alles gesmolten is.
- Stap 8 Klop vervolgens rustig met een garde de agar agar door de kokosmelk. Vuur kan uit.
- Stap 9 Laat het afkoelen tot het lauw is, maar kom steeds even terug om te roeren.
- Stap 10 Nu vul je de cakevorm op met de kokos-chocomelk en zet je het weg in de koelkast.
- Stap 11 De fudge gaat niet heel hard worden zoals een tablet chocolade, maar hij mag zeker niet meer vloeibaar zijn. Dus zet hem zo lang mogelijk weg in de koelkast.
- Stap 12 Ik maakte hem ‘s avonds en kon hem de volgende ochtend eten.
- Stap 13 Je kan hem nog lekker aftoppen met vers fruit.
- Stap 14 Echt een feestje dit recept!