Yoghurtbollen

Yoghurtbollen

Yoghurtbollen

  • 150 ml yoghurt
  • 6 el melk
  • 100 gr kokosolie
  • 1 el steviala honing
  • 1 zakje gist
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 gr spelt pannenkoekenmix of gebruik combinatie van speltbloem en speltmeel
  • Eventueel rozijn
  • Zonnebloem- of olijfolie om in te frituren
  • Dit is zo simpel dat ook jij het kan!
  • Klop de eieren met steviala (of honing) luchtig, voeg hier 100 gram gesmolten kokosolie, de yoghurt, melk, gist en bakpoeder aan toe.
  • Dus alle ingrediĆ«nten mix je behalve de speltpannenkoekenmix.
  • Als alles geklopt is zet je een pan met olie op laag vuur. Laat de olie heet worden.
  • Nu meng je het beslag met de pannekoekenmix. Met een ijsbolknijper pak je het deeg en doe je een bolletje in de pan. Probeer er eerst 1! Het bolletje gaat drijven en je kan deze makkelijk met een lepel omdraaien. Zijn ze mooi goud bruin en drijft het bolletje dan is je yoghurtbol klaar! Ga zo door tot het beslag allemaal op is.
  • Garneer met steviala frost en klaar zijn je redelijk gezonde eigen yoghurt bollen!
  • Leuk als snack tijdens de kerstdagen of kerstontbijt.
https://gezondedutchies.nl/recepten/tussendoortjes/yoghurtbollen/